Placinta taraneasca cu branza

7 octombrie 2010Diva in Bucatarie

Placinta taraneasca cu branza. Este o placinta foarte usor de facut si o puteti servi la micul dejun sau ca aperitiv la o petrecere langa o halba de bere.

Este o placinta foarte usor de facut si o puteti servi la micul dejun sau ca aperitiv la o petrecere langa o halba de bere.

INGREDIENTE:

Pentru foi:
1 ou
150 g faina – aproximativ – depinde de marimea oului
1 varf de sare

Pentru umplutura:
100 g mozzarella
100 g telemea
3 oua
1 plic zahar vanilat

PREPARARE:

In primul rand facem un aluat dintr-un ou, faina si sare. Faina ne trebuie atat cat aluatul sa nu se lipeasca de maini – este posibil sa fie ori prea multa faina, caz in care mai puneti o lingura de lapte, sau prea putina si atunci mai adaugati faina cata trebuie – 150 g faina mi-au intrat la un ou mediu.

Lasam aluatul sa se odihneasca si preparam umplutura amestecand branza rasa cu 3 oua (intregi) si un plic de zahar vanilat.

Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi subtiri. Punem compozitia de branza si rulam.

Ungem foile cu ulei si le punem in vas (tava). Le dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *