Inchide

RETETE RECENTE

TORT RAFFAELLO

August 6, 2016 | CATEGORIA

tort-raffaello-divainbucatarie

Nu stiu cat de repede au trecut acesti 6 ani minunati petrecuti alaturi de voi, dragii mei! Acum 6 ani am postat prima reteta pentru prietenele mele si nu mi-am imaginat in acel moment ca in nici macar o luna retetele mele aveau sa fie citite de peste 100 persoane. Acela a fost momentul in care m-am hotarat sa imi cumpar domeniul, sa ma imprietenesc cu aparatul de fotografiat, sa realizez ca ceea ce voi posta nu trebuie sa fie doar pentru a umple spatiul si nu este doar o simpla joaca. Emotiile inceputului, cand ma intrebam cine ma urmareste, cine imi incearca retetele, nu s-au pierdut. Si acum pastrez acelasi sentiment pentru fiecare reteta nou postata, pentru fiecare proiect, pentru fiecare colaborare.

Tortul de azi este dedicatia mea pentru voi si as spune ca este un tort special. Textura blatului si compozitia cremei sunt realizate in asa fel incat papilele noaste gustative sa simta ca este vorba de Raffaello chiar daca am manca fara sa vedem ce avem in farfurie.

Migdalele si nuca de cocos sunt esentiale, asa ca le veti regasi pe amandoua si va veti bucura de aroma si gustul lor pana la ultima imbucatura. Este cel mai bun tort Raffaello si este creat special pentru voi!

felie-tort-raffaello

Iata cum il puteti pregati si voi:

INGREDIENTE:

Pentru blat:

7 albusuri

240 g zahar

80 g unt topit si racit

100 g migdale curatate de coaja si tocate – nu foarte fin, dar nici mare

120 g faina

1 praf de sare

3-4 picaturi esenta naturala de migdala marocana

Pentru sirop:

140 ml apa

40 g zahar

1 lingurita esenta naturala de migdala marocana

Pentru crema:

200 g ciocolata alba

2 linguri lapte de cocos

250 g mascarpone

400 g frisca lichida

1 lingura zahar pudra

1 lingura suc lamiae

3 linguri nuca de cocos

Pentru decor:

50 g nuca de cocos

8 bomboane raffaello

1 lingura fulgi cocos

 

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput blatul, fapt pentru care preincalzim cuptorul la 180°C. In acest moment cantarim vasul in care vom pregati aluatul, pentru ca la final avem nevoie sa stim cat aluat obtinem. Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi maresc volumul si devin o spuma alba, imaculata. Adaugam treptat zaharul si lasam mixerul sa isi faca treba pana obtinem o spuma tare. Incorporam faina si amestecam usor cu o spatula.

tort-raffaello-1tort-raffaello-2

Urmeaza sa punem migdalele macinate (asa cum se vede in poza avem si migdale maruntite fin si unele ce au ramas cuburi mici). Adaugam la final untul topit si racit si 3-4 picaturi esenta naturala de migdala marocana.

tort-raffaello-3tort-raffaello-4

Impartim aluatul (cu ajutorul cantarului) in 2 forme tapetete cu hartie de copt si le coacem in jur de 20-25 minute (in functie de puterea fiecarui cuptor) sau pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blaturile cand sunt gata si le lasam sa se raceasca pe un gratar.

Cat timp se coc blaturile incepem sa pregatim siropul fierband apa cu zaharul pana se topeste, luam de pe foc si adaugam esenta naturala de migdala marocana. Pentru a pregati crema vom topi ciocolata alba cu laptele de cocos la microunde timp de 1 minut, apoi amestecam energic pentru omogenizare si continuam sa o mixam cu mascarpone.

tort-raffaello-5tort-raffaello-6

Mixam frisca lichida cu o lingura zahar pudra pana se intareste putin, apoi o incorporam in compozitia de ciocolata-mascarpone si adaugam 1 lingura suc lamiae si 3 linguri nuca de cocos.

tort-raffaello-6-1tort-raffaello-6-2

Omogenizam compozitia si o lasam la rece cat timp taiem fiecare blat in jumatate.  Insiroparea o vom face in timp ce asamblam tortul – pentru o insiropare corecta putem folosi o pensula cu par – ca cea pentru vopsit, nu din silicon. Avem grija sa pastram crema suficienta pentru a imbraca tortul.

tort-raffaello-7tort-raffaello-8

Decoram tortul cu nuca de cocos si bomboane Raffaello pregatite in casa  (cu lapte condensat sau cu lapte praf) sau cumparate (daca nu aveti ingredientele sau timp pentru a le pregati).

Lasam tortul Raffaello la rece 2-4 ore inainte de a fi servit.

Daca va place reteta puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@dev.divainbucatarie.ro.

Liliana Barsan l-a incercat si i-a placut. Multumesc!

Andreea Balan, iti multumesc!

Comentarii

  • Valentin F.

    La multi ani! La multi bani!

  • La multi aniii! 😉 Sa cresti mareee! :-*

  • Emilia

    La multi ani!!! Un tort minunat, trebuie încerca! Multumim

  • Florin

    Sal incercati sa folositi smantana grasa cumparata de la piata .Nu contest tortul ci faptul ca toti mai multi oameni folosesc mascarpone egal smantana noastra buna de la piata bio sau mai rau nu stiu ce este mascarpone dar ce este facut de noi oameni de la tara e mult mai bun si bio .Cei care vor sa comenteze pe ce am scris rog sa se abtina lucrez in bucatarii europene din ani 90 actualmente in Germania si sant satul de tot felul de inventii chimice .

    • Gabriela

      Așa este.

  • La multi ani !! Cat mai multe retete !!! 🙂

  • Marcut Ingrid

    O reteta excelenta doar ca blatull e cam mic!!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *