Tocanita de naut
Tocanita de naut. Tocam ceapa si ardeiul kapia marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica, apoi le calim usor.

Tocanita de naut, o reteteta de post simpla, gustoasa si sanatoasa pe care v-o recomand cu drag. Se prepara foarte rapid si nu necesita ingrediente complicate. Cu siguranta o putem prepara si seara, obositi dupa servici.
INGREDIENTE:
200 g naut fiert (eu am pus direct din conserva)
1 ceapa mare sau 2 medii
2 catei usturoi
1 cutie cu rosii decojite
1 ardei gras
1 morcov
1 frunza dafin
1/4 lingurita cimbru uscat
1 legatura de patrunjel
1/2 lingurita boia dulce
2 linguri ulei
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Tocam ceapa si ardeiul kapia marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica, apoi le calim usor.
Stingem cu 300 ml apa si adaugam nautul si rosiile tocate cubulete.
Amestecam usor, asezonam cu sare, piper proaspat macinat, cimbru si boia dulce. Fierbem la foc mediu-mic in jur de 5 minute, apoi luam de pe foc, adaugam usturoiul zdrobit, frunza de dafin si dam tocanita la cuptor pana scade si se ingroasa sosul.
Cand este gata adaugam patrunjelul tocat si amestecam.
O servim calda.
Pofta buna!
Cremoasa, dulce…foarte gustoasa !
Da, a fost o surpriza placuta!
Ce bun trebuie să fie! Îmi place năutul, dar tocăniță nu am făcut niciodată.
Alina este prima oara cand am facut si eu. Mi-a placut ce a iesit!
Stiu ce fac maine !:) Pupici!
Alice, astept sa imi spui daca ti-a placut!
ce deliciosss!!!
Multumesc, Catalina!
Ce culori, ce deliciu si ce prezentare frumoasa! Pup
Multumesc, draga mea!
N-am folosit pana acum nautul.. Tare sunt curioasa de gust 🙂 Tocanita arata foarte bine!
Asa cum am mai spus, a fost o surpriza placuta!
Am facut aseara mancarica nu mai preparasem naut pana acum, un gust nou, mi-a placut. Pupicei!
Ma bucur ca ti-a placut!
Buna, nautul se lăsa la inmuiat si se fierbe separat apoi se adaugă in mâncare sau se pune direct in mâncare ne fiert. Multumesc
de acord cu tine, doar ca eu l-am folosit din conserva, gata fiert!
ce marca de conserva ai folosit? n-am mai mancat pana acum naut si n-as sta sa fierb si l-as prepara rapid din conserva, dar nu vreau sa o buctez, cumparand poate o conserva care nu e bine fiert. am mai patit la mazare 😛
Pentru aceasta reteta am folosit conserva de la Maxim’s.
Nu am mâncat niciodată năut, din greșeală am luat 3 conserve (eu am vrut fasole boabe),🙆 așa o să fac rețeta de mai sus!
Cred ca o sa va placa. Textura este aceeasi.
Este ok dacă nu o punem la cuptor, ci o lăsăm să scadă pe aragaz la foc mic?
Da, puteti gati si pe aragaz, la foc mic.
Fierbeți 2ore,năutul înainte la ți lăsat o zi și o noapte în apa la înmuiat. Gustul cu toate ingredientele este deosebit .