Trufe din caise, curmale si nuci

11 decembrie 2012Diva in Bucatarie

Trufe din caise, curmale si nuci. Punem caisele si curmalele intr-un bol si le acoperim cu apa si 1 lingura de rom.

Trufele din caise, curmale si nuci sunt perfecte pentru copiii mici pana incepem sa le dam ciocolata, dar si pentru cei mari. In plus, sunt perfecte in perioada de post sau pentru cei care aleg meniurile tip „raw vegan”.

INGREDIENTE:

100 g caise uscate
100 g curmale – fara samburi
100-120 g nuci macinate
30 g nuci pentru acoperit trufele
20 g cacao – Optional

PREPARARE:

Punem caisele si curmalele intr-un bol si le acoperim cu apa si 1 lingura de rom.

Le lasam astfel timp de o ora, astfel incat se vor inmuia. Dupa aceste interval le scurgem si le dam prin robot. Le amestecam cu nuca macinata (este posibil sa varieze cantitatea de nuca in functie de cata apa au tras fructele), apoi le modelam bilute intre palme si le tavalim prin nuca sau cacao.

Simplu si bun, dar mai ales sanatos!
Sa va fie de folos!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *