Bezele
Bezele. Lasam albusurile sa stea la temperatura camerei timp de o ora intr-un bol acoperit cu un prosop. Cand incepem sa batem albusurile cu mixerul adaugam un varf de sare.
Sunt sigura ca stiti cum se fac bezelele, dar ma gandesc sa le arat si celor care sunt incepatori sau nu au testat inca o reteta de bezele. Ei bine, mie acestea mi se par bezelele perfecte! Luna aceasta Foodie Family ne provoaca sa pregatim bezele! Incepem cu cele simple, dar nu ne vom opri aici!
INGREDIENTE:
3 albusuri
180 g zahar pudra
3 picaturi otet
1 varf cutit sare
1/4 lingurita esenta de vanilie
PREPARARE:
Lasam albusurile sa stea la temperatura camerei timp de o ora intr-un bol acoperit cu un prosop. Cand incepem sa batem albusurile cu mixerul adaugam un varf de sare.
Cand devin spumoase si prind consistenta, incepem sa adaugam zaharul, treptat. Punem si otetul apoi esenta de vanilie si lasam sa mixeze pana obtinem o spuma foarte tare, care nu cade din castron daca il intoarcem cu fundul in sus.
Punem albusul spuma tare in gramezi mici pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui posh sau cu o lingurita. Ar fi frumos sa facem si un mic mot bezelelor.
Preincalzim cuptorul la 80°C. Coacem bezelele in jur de 2 ore, deschizand la 45 minute usa cuptorului pentru a lasa sa iasa aburul. Cand oprim focul intredeschidem usa cuptorului (cat sa stea manerul unei linguri de lemn) si le lasam sa se raceasca in cuptor.
Pe cat de simplu, pe atat de delicios!
Pofta buna!
Ce frumusele sunt!! Astea simple imi amintesc de copilarie 🙂
Da eu mancam in fiecare iarna bezele!
Pustoaica mea ar manca dimineata la pranz si seara numai bezele daca ar avea voie. Pupici! Au iesit tare frumoase!
Multumesc, Alice! Te pup!
Ti-au iesit perfecte!
Multumesc, Maya!
Minunate!!
Multumesc, Dana!
Chiar sunt bezele perfecte! 🙂
Multumesc, Flori!
Ai facut o multime de bunatati de cand nu am mai fost pe la tine !!!
Mie mi-e cam frica sa fac bezele , dar neaparat trebuie sa incerc si eu intr-o zi !!
Daca le faci asa cum am descris eu nu ai ce sa ratezi! Nici macar nu se ingalbenesc!!!
Ah! Mama mea facea niste fursecuri minunate cu jumatate linzer, jumatate bezele, lipite cu gem de caise. Nici nu mi-as fi amintit de ele daca nu vedeam bezelele astea minunate!
Bezelele imi plac cel mai mult pentru ca sunt usoare ca fulgul de nea. Astea ale tale arata foarte bine. Sa ai o saptamana frumoasa!
<3
foarte faine, eu nu stiu cum o sa le coc, caci cuptorul meu daca e intredeschis se opreste automat, pentru el siguranta mai intai … nu bezelele mele!
Este ca atunci cand deschizi usa cuptorului pentru a verifica textura unei prajituri. Crezi ca daca il deschizi 10 secunde se inchide? Atunci ii dai drumul iar.
Nu mi-au reusit nici odată bezelele!O să mai încercăm de data asta! Sunt tare curioasă : timpul se coacere 2h şi la deschiderea cuptorului nu se lasă??
nu se lasa. 🙂