RETETE RECENTE

TOCANITA DE NAUT

decembrie 10, 2012 | CATEGORIA

Tocanita de naut, o reteteta de post simpla, gustoasa si sanatoasa pe care v-o recomand cu drag. Se prepara foarte rapid si nu necesita ingrediente complicate. Cu siguranta o putem prepara si seara, obositi dupa servici.

INGREDIENTE:

200 g naut fiert (eu am pus direct din conserva)
1 ceapa mare sau 2 medii
2 catei usturoi
1 cutie cu rosii decojite
1 ardei gras
1 morcov
1 frunza dafin
1/4 lingurita cimbru uscat
1 legatura de patrunjel
1/2 lingurita boia dulce
2 linguri ulei
sare
piper proaspat macinat

PREPARARE:

Tocam ceapa si ardeiul kapia marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica, apoi le calim usor.

Stingem cu 300 ml apa si adaugam nautul si rosiile tocate cubulete.

Amestecam usor, asezonam cu sare, piper proaspat macinat, cimbru si boia dulce. Fierbem la foc mediu-mic in jur de 5 minute, apoi luam de pe foc, adaugam usturoiul zdrobit, frunza de dafin si dam tocanita la cuptor pana scade si se ingroasa sosul.
Cand este gata adaugam patrunjelul tocat si amestecam.

O servim calda.
Pofta buna!

Comentarii

  • Mirela Carmen

    Cremoasa, dulce…foarte gustoasa !

    • diva in bucatarie

      Da, a fost o surpriza placuta!

  • Ce bun trebuie să fie! Îmi place năutul, dar tocăniță nu am făcut niciodată.

    • diva in bucatarie

      Alina este prima oara cand am facut si eu. Mi-a placut ce a iesit!

  • Beatu Alice

    Stiu ce fac maine !:) Pupici!

    • diva in bucatarie

      Alice, astept sa imi spui daca ti-a placut!

  • Catalina Dragan

    ce deliciosss!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Catalina!

  • Ce culori, ce deliciu si ce prezentare frumoasa! Pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc, draga mea!

  • N-am folosit pana acum nautul.. Tare sunt curioasa de gust 🙂 Tocanita arata foarte bine!

    • diva in bucatarie

      Asa cum am mai spus, a fost o surpriza placuta!

  • Beatu Alice

    Am facut aseara mancarica nu mai preparasem naut pana acum, un gust nou, mi-a placut. Pupicei!

    • diva in bucatarie

      Ma bucur ca ti-a placut!

  • Mihaela

    Buna, nautul se lăsa la inmuiat si se fierbe separat apoi se adaugă in mâncare sau se pune direct in mâncare ne fiert. Multumesc

    • diva in bucatarie

      de acord cu tine, doar ca eu l-am folosit din conserva, gata fiert!

  • miha

    ce marca de conserva ai folosit? n-am mai mancat pana acum naut si n-as sta sa fierb si l-as prepara rapid din conserva, dar nu vreau sa o buctez, cumparand poate o conserva care nu e bine fiert. am mai patit la mazare 😛

    • diva in bucatarie

      Pentru aceasta reteta am folosit conserva de la Maxim’s.

  • Mariana Gârleanu

    Nu am mâncat niciodată năut, din greșeală am luat 3 conserve (eu am vrut fasole boabe),🙆 așa o să fac rețeta de mai sus!

  • Marcel

    Este ok dacă nu o punem la cuptor, ci o lăsăm să scadă pe aragaz la foc mic?

  • Liliana

    Fierbeți 2ore,năutul înainte la ți lăsat o zi și o noapte în apa la înmuiat. Gustul cu toate ingredientele este deosebit .

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *