Salam de biscuiti cu mascarpone si ciocolata
Salam de biscuiti cu mascarpone. Salam de biscuiti cu mascarpone si ciocolata. Reteta salam de biscuiti cu mascarpone si ciocolata. Salam de biscuiti reteta

Salam de biscuiti cu mascarpone si ciocolata, desert rapid, decadent si delicios.
Este perfect in zilele cand nu vrei sa deschizi cuptorul.
Varianta aceasta este o reinterpretare a desertului clasic din copilarie.
Este ideal pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce, dar nu vrei sa sti mult timp in bucatarie.
Se pregateste usor si aduce bucurie in fiecare felie.
Il poti pregati cu o zi inainte si se poate pastra la rece.
Plecand de la reteta clasica, acest desert are ceteva ingrediente in plus ce aduc gust si mai bun.
Ciocolata si crema mascarpone merg foarte bine impreuna, nu doar in in creme de prajituri.
Dau savoare si personalitate si acestui preparat.
Un desert fara coacere plin de gust si personalitate
Unul din cele mai mari avantaje ace acestui desert este ca nu are nevoie de coacere.
Se pregateste rapid si usor.
Se poate pastra in frigider cateva zile, intr-o cutie inchisa etans, pastrandu-si gustul si prospetimea.
Trebuie lasat la temperatura camerei inainte de servire cu minim 30 minute.
Perfect pentru evenimente sau rasfatul de zi cu zi
Reteta de salam de biscuiti cu mascarpone si ciocolata este ideala pentru aniversari, mese in familie, picnicuri sau pur si simplu ca rasfat in weekend.
Se taie frumos si are un aspect elegant.
Fie ca il pregatesti vara, cand nu vrei sa pornesti cuptorul, fie cand ai pofta de cava dulce, acesta este mere binevenit.
Iti las mai jos si alte retete ce au la baza salamul de biscuiti:
- Tort de biscuiti cu nuci si ciocolata
- Salam de biscuiti in doua culori
- Salam de biscuiti cu sos de vanilie
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.
Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de salam de biscuiti cu mascarpone si ciocolata, reteta fara coacere pe care o vei adora.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Am topit ciocolata neagra, ciocolata cu lapte si untul.
- Am rupt biscuitii in bucati mai mari si mai mici.
- Intr-un bol mare am mixat mascarpone cu zaharul pudra.
- Am pus biscuitii peste mascarpone si am adaugat pudra de cacao, ciocolata topita, fisticul si nuca tocata mai mare si o lingurita de rom. Am amestecat compozitia pana s-a omogenizat.
- In acest moment am mutat-o pe o folie de staniol. I-am dat forma de salam presand-o in acelasi timp, asigurandu-ma ca bucatile de biscuiti si ciocolata se lipsesc bine intre ele. L-am invelit cu folia si l-am pus in frigider pentru minim trei ore. Dupa acest interval de timp l-am scos de la rece, apoi din folie. Am pudrat salamul de biscuiti cu zahar pudra, apoi l-am feliat. Fara coacere, fara batai de cap, doar gust bun!
Notă
Daca vrei sa servesti desertul rapid il poti pune in congelator pentru 10-15 minute. Daca sta mai mult de 6 ore in frigider lasa-l sa stea la temeperatura camerei 30 minute inainte de a-l servi.
A fost salvarea mea in weekendul trecut! Delicios!
Ma bucur ca ti-a placut!