Paste cu gorgonzola si nuca
Paste cu gorgonzola si nuca
Paste cu gorgonzola si nuca, reteta simpla si gustoasa din bucataria italiana
Reteta de paste cu gorgonzola si nuca se afce simplu, rapid si foarte usor.
Branza gorgonzola este cunoscuta pentru aroma sa puternica si textura cremoasa.
Este originara din regiunea Lombardia si este un cele mai apreciate branzeturi din bucataria internationala.
Exista doua variante: Gorgonzola Dolce sau Gorgonzola Piccante.
Reteta originala de paste cu gorgonzola si nuca se face cu cea dulce, dar chiar si bucatarii italieni o aleg de multe ori pe cea picanta.
Varianta picanta are aroma mai intensa si textura mai sfaramicioasa.
Acest lucru se datoreaza unei perioade mai lungi de marurare.
Pentru a pregati reteta de paste cu gorgonzola si nuca am ales pastele din grau dur de la Antonio di Vaio.
Au un continut ridicat de proteine ce aduc organismului un aport important de fibre si substante nutritive.
Au o textura perfecta si sunt foarte potrivite retetelor cu sos.
Mai multe retete cu paste Antonio di Vaio:
Sfaturi
Pentru ca reteta de paste cu gorgonzola si nuca sa iasa gustoasa trebuie sa fierbi pastele conform intructiunilor de pe pachet.
Daca le fierbi prea mult se vor inmuia si nu vor mai avea gustul pe care il cauti.
Pentru fiecare 100 g de paste ai nevoie de 1 l de apa si 1 lingurita de sare.
Nu pui niciodata ulei in apa in care fierb sau fupa scurgere, caci sosul nu se mai lipeste de ele.
Nu clati pastele dupa fierbere, caci sosul nu se mai lipeste de ele.
Prajeste nucile cateva minute inainte de a le toca pentru a le potenta gustul.
Reteta de paste cu gorgonzola si nuca va deveni si preferata ta daca urmezi sfaturile si pasii indicati in reteta.
Daca vrei sa vezi cum se pregateste retea iti las reteta in format video. Mai jos gasesti explicatiile scrise cu poze.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Pentru inceput am pus apa pentru paste la fiert. Cand a dat in clocot am adaugat sarea. Pentru aceasta reteta am ales paste din grau fusilli de la Antonio di Vaio. Au un continut ridicat de proteine ce aduc organismului un aport important de fibre si substante nutritive. Sosul cu gorgonzola merge de minune cu aceste paste. Am fiert pastele timp de 8 minute din momentul in care apa a dat iar in clocot.
- In acest timp am pregatit sosul. Intr-o tigaie foarte larga si adanca am pus la incalzit smantana de gatit, la foc mic.
- Am taiat branza in cuburi, ca sa se topeasca mai repede, apoi am pus-o peste smantana. Am lasat-o pe foc pana cand s-a topit si a mai dat in cateva clocote.
- In acest timp am tocat nuca prajita in prealabil. Am pastrat putina nuca pentru décor.
- Pastele s-au fiert intre timp, asa ca le-am strecurat si le-am pus peste sos. Am adagat nuca si am amestecat pana s-au acoperit complet cu sosul gorgonzola.
- Le-am impartit in farfurii, apoi am presarat piper proaspat macinat, parmezan ras, nuca tocata si cateva fire de cimbrisor.