Rasol de porc cu morcov, telina si mozzarella

10 februarie 2011Diva in Bucatarie

Rasol de porc cu morcov, telina si mozzarella. Iata cat de usor se pregateste rasolul de porc cu morcov, telina si mozzarella:

Aceasta este o reteta realizata  de dl. Ferner, bucatarul sef si proprietarul hotelui in care stam de cativa ani cand mergem la ski. Este o reteta foarte simpla si gustoasa, spectaculoasa prin prezentare – mie mi s-a facut foame instant doar vazand produsul final.

Vacantele la ski in Austria – zona Murau – erau pentru noi distractie maxima si mancare buna, intr-un hotel frumos cu cei mai calzi autrieci intalniti vreodata. Atat de primitori si de draguti cu noi si copii nu am prea intalnit, asa ca pe noi ne-a cucerit si am revenit in grup din ce in ce mai mare cam 5 ani. Si asta spune multe! Sa revii 5 ani la rand la ski,sa te cazezi in acelasi hotel, atunci conditiile sunt excelente. Nu m-am impacat niciodata cu supele din restaurantele austriece, nu intru in detalii legate de acest subiect, dar felul principal poate fi foarte bun, iar deserturile senzationale. Asta, daca cheful restaurantului isi respecta clientii si nu le aduce prajituri/ strudele precongelate.

Chef-ul nostru reusea sa transforme mancarea banala in ceva senzational. Chiar si acest banal rasol de porc, acompaniat de legumele potrivite si insotit de branza a fost o surpriza placuta pentru noi.

Poate ca nu este plating-ul perfect, dar va asigur ca a compensat gustul. Portiile nu sunt uriase, carnea este subtire, asa ca lasa loc si altor preparate, acesta fiind doar inceputul, promisiunea unei mese bune si gustoase.

Iata cat de usor se pregateste rasolul de porc cu morcov, telina si mozzarella:

INGREDIENTE:

1 bucata rasol porc – felie subtire de 5-6 mm
1 morcov
1 telina mica
1 pastarnac
cateva boabe de piper
500 ml apa
1/4 lingurita sare
mozzarella rasa – pentru servit

PREPARARE:

Punem carnea la fiert in apa clocotita cu putina sare (apa 1 deget peste carne). Luam spuma de cate ori este nevoie. Adaugam morcovul, telina, pastarnacul (toate taiate foarte fin, Julien), ceapa, piper, o frunza mica de dafin cand carnea este aproape fiarta si continuam fierberea. Cand a fiert carnea complet o scoatem pe o farfurie, punem legumele fierte peste aceasta si presaram mozzarella rasa. Servim cu garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde.

Un amanunt important: Pentru sos fierbem zeama de carne inca 5 minute, adaugam 1 lingurita unt si turnam putin peste carne cu legume, inainte de pune mozzarella.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *