Rasol de porc cu legume si mozzarella

10 februarie 2011Diva in Bucatarie

Rasol de porc cu morcov, Reteta de rasol de porc. Cum faci rasol de porc cu morcov, telina si mozzarella. Rasol de porc

rasol de porc cu legume si mozzarella reteta diva in bucatarie V

Rasol de porc cu morcov, telina si mozzarella – o reteta rafinata si usor de pregatit

O reteta simpla, dar cu gust bogat

Rasolul de porc cu morcov, telina si mozzarella este un preparat care impresioneaza prin gustul sau echilibrat si textura frageda a carnii. Fiecare ingredient aduce un aport esential: morcovul ofera dulceata naturala, telina adauga aroma si prospetime, iar mozzarella topita completeaza totul printr-o nota cremoasa si fina. Rezultatul este un fel principal delicios, potrivit atat pentru mesele de zi cu zi, cat si pentru ocazii speciale in familie.

Preparatul isi are originea intr-o experienta culinara autentica, realizata de un bucatar-sef din Austria, in cadrul unui hotel montan. De atunci, aceasta reteta a fost adaptata cu succes in bucatariile de acasa, devenind un exemplu de rafinament culinar obtinut cu ingrediente simple si tehnici usor de urmat.

Gust delicat si prezentare eleganta

Rasolul de porc este o carne suculenta care devine foarte frageda atunci cand este fiarta lent alaturi de legume. Morcovul, telina si pastarnacul ofera o aroma placuta si dau un aspect colorat farfuriei, iar mozzarella, adaugata la final, se topeste usor peste carne, creand un strat fin si apetisant. Este genul de mancare care te atrage prin simplitate, dar iti ofera satisfactia unei mese complete si echilibrate.

Un avantaj important al acestei retete este usurinta cu care se prepara. Nu ai nevoie de ustensile sofisticate sau tehnici complicate – doar rabdare si atentie la detalii. Prin fierberea lenta, carnea devine moale si se desprinde usor de pe os, iar legumele capata o textura placuta, perfecta pentru a fi servite alaturi de sosul rezultat din zeama aromata.

rasol-porc

Ideal pentru orice ocazie

Acest preparat poate fi servit cu o garnitura simpla de cartofi natur, orez sau o salata proaspata. Este o alegere excelenta pentru cinele de weekend sau pentru momentele in care vrei o mancare calda, gustoasa si reconfortanta.

Rasolul de porc cu morcov, telina si mozzarella demonstreaza ca si cele mai simple ingrediente pot oferi un preparat elegant si plin de savoare atunci cand sunt folosite cu grija.

Alte retete de rasol:

  1. rasol de vita cu hrean
  2. reteta rasol de pui cu legume

Poate ca nu este plating-ul perfect, dar va asigur ca a compensat gustul. Portiile nu sunt uriase, carnea este subtire, asa ca lasa loc si altor preparate, acesta fiind doar inceputul, promisiunea unei mese bune si gustoase.

Iata cat de usor se pregateste rasolul de porc cu morcov, telina si mozzarella:

INGREDIENTE:

o bucata rasol porc – felie subtire de 5-6 mm
un morcov
o telina mica
un pastarnac
cateva boabe de piper
500 ml apa
1/4 lingurita sare
mozzarella rasa – pentru servit

MOD DE PREPARARE:

Pregatire carne

Punem carnea la fiert in apa clocotita cu putina sare (apa 1 deget peste carne). Luam spuma de cate ori este nevoie.

Adaugare legume

Adaugam morcovul, telina, pastarnacul (toate taiate foarte fin, Julien), ceapa, piper, o frunza mica de dafin cand carnea este aproape fiarta si continuam fierberea.

Cand carnea a fiert complet o scoatem pe o farfurie, punem legumele fierte peste aceasta si presaram mozzarella rasa.

Servire

Servim cu garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde.

Un amanunt important: Pentru sos fierbem zeama de carne inca 5 minute, adaugam 1 lingurita unt si turnam putin peste carne cu legume, inainte de pune mozzarella.

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *