Moristi cu rahat

7 august 2013Diva in Bucatarie

Moristi cu rahat. Moristi cu rahat. reteta moristi cu rahat. Moristi cu rahat reteta de post. Moristi cu rahat reteta diva in bucatarie. Reteta culinara Moristi

Moristi cu rahat sunt un desert traditional, vechi, simplu si usor de facut.

Acest desert de post este delicios, ieftin, pregatit cu ingrediente simple: aluat de foitaj, gem si rahat.

Sfaturi:

  • 1. Lasi aluatul sa se dezghete in frigider sau pe masa conform instructiunilor de pe pachet. Ai grija sa nu se inmoaie prea tare. Nu il vei recongela!
  • 2. Daca l-ai uitat prea mult pe masa il poti lasa in frigider o ora sau pana se intareste.
  • 3. Trebuie sa lucrezi rapid cu acesta, astfel incat sa nu se incalzeasca.
  • 4. Dupa umplere/modelare, cat timp timp preincazlzesti cuptorul, pui moristile in conegalator.

Foietajul se coace la temperatura mare.

Daca nu iti place rahatul il poti inlocui cu un gem mai gros si miez de nuca.

Mai multe retete desert de post:

  1. pere in foietaj
  2. clatite de post
  3. retete de chec de post

Acum te las sa vezi cum se face reteta de moristi cu rahat.

Ingrediente:

400 g aluat de foietaj
2 linguri gem (caise)
2 linguri apa
rahat
zahar pudra

Mod de preparare moristi cu rahat:

Am amestecat intr-o ceasca gemul cu apa, pana s-au omogenizat. Am taiat aluatul in patrate cu laturi de 7 sau 8 cm.

Pentru a realiza moristile am taiat diagonalele dinspre varfuri spre centru, fara a ajunge in centrul patratului.

Am indoit colturile cate doua (primul, apoi al treilea, samd) catre centru. 

Am apasat usor cu degetul pe colturile unite.

Le-am uns cu gemul dizolvat, apoi am pus in centru o bucatica de rahat.

moristi-cu-rahat-1

Am aranjat moristile in tava tapetata cu hartie de copt si le-am pus in congelator pentru 10 minute.

In acest timp am preincalzit cuptorul la 210°C.

Am copt moristile timp de aproximativ 15 minute.
Le -am scos si le-am lasat sa se raceasca.

La final le-am pudrat cu zahar pudra.
Super delicioase!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *