Cartofi copti umpluti cu ciuperci si cascaval

29 octombrie 2014Diva in Bucatarie

Cartofi copti umpluti cu ciuperci si cascaval. Cartofi copti umpluti cu ciuperci si cascaval , cea mai simpla reteta si as spune una din cele mai bune! Imi place sa-i rasfat pe cei dragi cu retete simple si usor de pregatit.

Cartofi copti umpluti cu ciuperci si cascaval , cea mai simpla reteta si as spune una din cele mai bune! Imi place sa-i rasfat pe cei dragi cu retete simple si usor de pregatit.

Daca esti in pana de idei si nu stii ce sa mai gatesti bun, usor si ieftin, atunci incearca reteta de cartofi copti umpluti cu ciuperci si cascaval.

Nu doar ca iti vei impli poftele pe moment, dar deja te vei gandi ca ii vei mai face si zilele viitoare.

Sunt satiosi si te saturi doar cu unul, daca este mediu spre mare.

Poti alege sa ii insotesti cu o salata verde, o salata de patrunjel sau muraturi.

Eu am folosit cascaval, dar poti alege si alt tip de branza care se topeste: mozzarella, gouda, emmentaler.

Nu uita sa alegi cartofi mari, sanatosi, far asa fie incoltiti. Si, cel mai important, trebuie sa le speli foarte bine coaja inainte de coacere.

cartofi-umpluti-cu-ciuperci-si-cascaval

Daca va plac cartofii la cuptor veti gasi pe blog foarte multe retete.

Poti citi si alte retete de cartofi umpluti postate de mine daca apesi pe titlul retetei:

Iata lista de ingrediente si modul ed preparare pentru reteta de cartofi copti umpluti cu ciuperci si cascaval.

INGREDIENTE:

4 cartofi medii-mari

16 ciuperci medii-mari

1 ceapa mare

2 linguri ulei

sare

piper

cimbru

boia dulce de ardei

2 catei usturoi pisati

150 g cascaval ras

PREPARARE:

Am spalat foarte bine coaja cartofilor, apoi i-am pus la copt. Se pot pune direct in tava sau pot fi  inveliti in folie de staniol.

In acest timp am pregatit umplutura: am calit ceapa in ulei incins, apoi am adaugat ciupercile tocate cuburi mici. Am asezonat cu sare si piper.

Ciupercile nu se spala inainte de gatire! Se curata foarte fine cu o perita si un prosop de bucatarie.

cartofi-umpluti-cu-ciuperci-si-cascaval-1

Dupa 2 minute am presarat boia de ardei si am adaugat frunze de cimbru, usturoiul pisat si am mai calit putin.

Daca lasa apa o veti scurge!

cartofi-umpluti-cu-ciuperci-si-cascaval-2

Am scos cartofii copti din cuptor si ii lasam putin sa se raceasca, dar nu mai mult de 5-7 minute.

Apoi, i-am scobit.

cartofi-umpluti-cu-ciuperci-si-cascaval-3

Am scos mijlocul cartofilor cu o lingura. Am umplut golul lasat ci ciupercile calite amestecate cu 100-120 g cascaval ras.

Am presarat restul de cascaval peste umplutura.

cartofi-umpluti-cu-ciuperci-si-cascaval-4

Am pus cartofii copti umpluti cu ciuperci ci cascaval la cuptor pentru alte 5 minute, apoi i-am mancat imediat cum i-am scos din cuptor.

Tare buni sunt cartofii copti umpluti cu ciuperci si cascaval!

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Te invit in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.

Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici. 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *