RETETE RECENTE

TOCANITA DE MIEL

October 30, 2014 | CATEGORIA

tocanita-de-miel-aA

Aceasta reteta de tocanita de miel este una din cele mai bune pe care le-am gustat. Se pregateste usor, iar aromele sunt cea mai placuta surpriza pe care o putem oferi papilelor noastre gustative.

INGREDIENTE:

(pentru 3-4 persoane)

750 g carne de miel

1 ceapa mare

3 catei usturoi

1 lingurita rasa ghimbir

1/2 lingurita sofran

1/4 lingurita turmeric

1/2 lingurita scortisoara macinata

100 ml vin alb

350 ml supa pui

4 morcovi lungi subtiri

1 tulpina apio

3 cartofi mici -medii (250 g)

ulei pentru prajit

 

PREPARARE:

Prajim carnea de miel in ulei incins,  la foc mic,  pana se rumeneste usor pe toate partile.

tocanita-de-miel-1

Scoatem carnea si calim in acest ulei ceapa pana devine sticloasa, apoi adaugam usturoiul pisat si ghimbirul ras.

tocanita-de-miel-2

Punem carnea la loc, turnam vinul si  adaugam sare, piper, scortisoara, turmeric si sofran. Lasam sa fiarba la foc mic 15 minute, cu capacul pus.

tocanita-de-miel-3

Adaugam supa de pui, morcovii taiati rondele subtiri si tulpina de apio tocata marunt si lasam in continuare sa fiarba cu capac, la foc foarte mic, in jur de 45-60 minute.

tocanita-de-miel-4

Separat punem la fiert in apa cu sare cartofii in coaja pentru 15 minute. Cu 10 minute inainte sa operim focul adaugam cartofii in tocanita.

tocanita-de-miel-5

Pur si simplu perfecta!

tocanita-de-miel-b

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *