Cuburi cu crema de lamaie si cocos este cea mai simpla prajitura cu foi din blat de pandispan. Le puteti face separat, impartind aluatul in jumatate sau intr-o singura forma daca va grabiti.
Imi place aceasta prajitura cu lamaie pentru gustul proaspat si racoritor. Este ca un vis de vara, o adiere usoara, ce aduce placere. Crema este simpla, o crema fiarta imbogatita cu suc de lamaie si coaja rasa de lamaie galbena si verde. Le-am folosit pe amandoua pentru ca au arome diferite, dar foarte placute. Aveti grija sa spalati foarte, foarte bine cojile lamailor inainte sa le radeti (fie ca folositi lamai obisnuite, fie ca veti folosi unele bio).
Am obtinut o prajitura pufoasa cu crema de lamaie, ce te-ar putea duce cu gandul la prajitura Alba ca Zapada, cunoscuta si sub denumirea de Prajitura Lamaita.
Ar fi insa o ipocrizie sa ii dau un astfel de nume. Asa cum nu mi se pare firesc sa numesti o prajitura Fanta, dar aceasta sa nu contina Fanta nici macar o picatura!
Aceasta prajitura delicioasa cu crema de lamaie nu are un nume. Am improvizat totul si rezultatul a iesit spectaculos. Din acest motiv am lasat o denumire generica pentru prajitura mea: cuburi cu crema de lamaie. Daca o veti pregati si voi sunt convinsa ca o veti aprecia si veti fi de acord cu mine cand spun ca este probabil cea mai buna prajitura cu crema de lamaie.
Daca vreti sa aveti o prajitura cu mai multa crema puteti adauga in plus 250 g mascarpone.
Prajitura trebuie sa stea la rece avand in vedere ca am pus unt in crema. Ca sa nu existe riscul ca blatul sa se intareasca o acoperiti cu folie alimentara sau o puneti intr-un vas special de prajituri cu capac.
Este o prajitura simpla, rapida si usor de facut. Cu siguranta poate fi trecuta la categoria retete pentru incepatori.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cuburi cu crema de lamaie:
INGREDIENTE:
Pentru blat:
(22*32 cm)
4 oua
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
180 g faina
20 g nuca de cocos
coaja rasa de lamaie
2 linguri apa rece
80 ml ulei
Pentru crema si topping:
400 ml lapte
120 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
50 g faina
coaja rasa de la o lamaie galbena si una verde
sucul de la 1 lamaie
1 lingura esenta lamaie
200 g unt
30 g nuca de cocos
Pentru decor
1 ciocolata alba
3 linguri frisca lichida
4-5 linguri nuca de cocos
PREPARARE:
Mixam albusurile cu zahar pana devin o spuam tare, apoi adaugam pe rand galbenusurile amestecand usor cu o spatula.
Adaugam apoi uleiul si apa, iar la final faina amestecata cu praf de copt, nuca de cocos si coaja rasa de lamaie.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (22*32cm) si il coacem 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Scoatem blatul cand este gata si il lasam sa se raceasca pe un gratar.
In acest timp pregatim crema. Punem la fiert 300 ml lapte cu zahar si zahar vanilat. Dizolvam faina in 100 ml lapte, adaugam oul batut si turnam peste laptele cald. In timp de fierbe amestecam continuu pentru a nu se lipi de cratita. Cand capata consistenta unei budinci luam de pe foc si lasam sa se racaesaca.
Adaugam coaja rasa de lamiae si esenta.
Incorporam untul si sucul de lamaie.
La final adaugam nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Taiem blatul in jumatate si ungem baza cu 3/4 din crema.
Acoperim cu al doilea blat si restul de crema. Topim la micriunde ciocolata alba cu 2 linguri frisca lichida, adaugam cand s-a topit inca o lingura de frisca lichida si amestecam bine. Turnam ciocolata peste prajitura apoi presaram nuca de cocos.
Iata dulcegaria perfecta pentru a-i rasfata pe cei dragi in week-end-ul ce bate la usa.
Sa aveti spor la pregatit prajitura cu crema de lamaie si nuca de cocos!
O prajitura delicioasa si foarte aspectuoasa, brava 🙂
Multumesc!
Super, super delicioasa!
😉
Minunata combinatia. Servesc si eu o prajiturica!
🙂
Ador prajiturile cu lamaie!
Multumesc!
cata apa si cat ulei?
Multumesc!!! Am adaugat!
Ce bunatate!
la crema cand adaugam zaharul ,zaharul vanilat, esenta….?
la fiert, cu laptele. Corectez acum!
Era bine daca se putea trimite reteta pe email sau printa. Mulțumesc de reteta
Buna seara acum am făcut prjiturica postata de tine, imi era foarte dor sa o pregătesc..
Sa va fie de bine!Ma bucur ca va place!