Prajitura din albusuri cu ciocolata si bezea

22 aprilie 2025Diva in Bucatarie
5/1Reviews

Prajitura din albusuri cu ciocolata si bezea italiana. Prajitura din albusuri cu ciocolata. Reteta prajitura din albusuri. Retete cu albusuri. bezea italiana.

prajitura din albusuri cu ciocolata si bezea italiana A
Porții: 1 Portie Dificultate: Usor Timp prep: 20 Min Timp gatire: 40 Min Timp total: 1 Ore

Prajitura din albusuri cu ciocolata si bezea italiana, un desert elegant si anti-risipa

Prajitura din albusuri cu ciocolata si bezea italiana este un desert spectaculos.

Imbina perfect gustul de ciocolata cu textura aerata si fina a bezelei italiene.

Este reteta perfecta prin care poti recicla albusurile ramase dupa sarbatori de la cozonaci, creme, maioneze.

Prajitura aceasta este cu siguranta un deliciu pe care il vei reface de cate ori vei avea ocazia.

Prajitura din albusuri, rasfatul perfect

Acest desert cucereste prin contrastul dintre blatul cu ciocolata, ciocolata care il acopera si bezeaua moale cu strat crocant.

Fiecare imbucatura aduce o combinatie intre pufos, cremos si crocant, o experienta care te plimba prin mai multe texturi si gusturi.

Poti numi prajitura anti-risipa, caci valorifici albusurile ramase dupa sarbatori.

Nu reduci doar risipa de alimente, ci creezi un desert spectaculos.

prajitura din albusuri cu ciocolata si bezea italiana B

Ce deserturi poti sa mai faci din alburi?

  1. Rulada Pavlova
  2. Prajitura din albusuri cu cacao
  3. Chec cu rahat si nuci

Gasesti aici peste 20 retete

Prajitura din albusuri cu ciocolata si bezea italiana este delicioasa se face usor.

Poate ca pare greu sa pregatesti bezeaua italiana, dar te asigur ca este mai simplu decat pare.

Ai nevoie doar sa transformi zaharul intr-un sirop fierbinte, ce are rolul de a stabiliza albusurile.

Despre bezeaua italiana

Este ideala in sezonul cald, dar si intr-un mediu umed.

Este stabila si nu curge. In plus, nu iti faci griji pentru bacterii, fiind gatita prin adaugarea siropului fierbinte.

Textura este catifelata, fina si moale ca un nor.

Iti recomand sa folosesti bol de inox pentru mixare si o cratita din inox, ce va impiedica formarea cristalelor de zahar in timpul fierberii.

Ai nevoie de un termomentru pentru a masura temperatura siropului.

Despre prajitura

Este o reteta versatila. Poti sa adaugi in compozitia blatului nuci, alune sau fistic.

Blatul poate fi personalizat cu fructe uscate sau cuburi de ciocolata alba sau neagra.

Orice ce vei alge va aduce un plus de gust.

Cu aspect frumos si gust decosebit, acest desert se transforma intr-unul memorabil.

De multe ori cele mai elegante prajituri pornesc de la cele mai simple lucruri.

Mi se pare fascinant cum am reusit sa transform albusurile ramase intr-un desert spectaculos.

Este dovada ca magia incepe in bucatarie, chiar si atunci cand pregatesti o reteta anti-risipa.

Te invit sa ma urmaresti si pe canalaul de YouTube. 

Acum te las sa descoperi lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de prajitura din albusuri cu ciocolata si bezea italiana.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/15 Ingrediente
    Pentru blat
  • Pentru decor si bezea italiana

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • Am preincalzit cuptorul la 180°C. Intr-un bol am pus untul si ciocolata neagra la topit, la bain-marie. Le-am amestecat pana cand compozitia s-a omogenizat, apoi am lasat-o sa se raceasca putin. Intr-un bol mare am mixat albusurile cu un varf cutit de sare si zahar. Zaharul a fost adaugat treptat, in trei transe.
  • Cand am obtinut o spuma groasa, ca de bezea, am incorporat faina, amidonul si praful de copt, amestecand usor, cu miscari largi, de sus in jos. La final am daugat ciocolata topita cu unt si am amestecat usor, pana cand compozitia s-a omogenizat. Am turnat-o intr-o forma (cu diametrul de 24 cm) tapeta cu hartie de copt, iar peretii acesteia unsi cu ulei si faina.
  • Am copt-o in jur de 40 minute. Poate fi gata si in 30-35 minute, daca aveti un cuptor cu putere mare. cel mai bine ar fi sa faci testul cu scobitoarea dupa 30 minute si apoi din 5 in 5 minute. Nu lasa blatul prea mult in cuptor, pentru a nu se usca. Dupa ce a trecut testul cu scobitoarea l-am scos din forma si l-am lasat se raceasca pe un gratar. Am topt ciocolata cu lapte la bain-marie. Am turnat-o peste blatul racit.
  • Intr-un bol am mixat albusurile cu 50 g zahar si un varf cutit de sare pana au devenit o spuma moale. Intr-o cratita am pus restul de zaharul si am turnat apa. Am lasat sa se umezeasca tot zaharul, apoi am pus la foc mediu. Caldura mica lasa zaharul sa se topeasca corect. Incalzirea la foc mare duce la formarea cristalelor de zahar. vei sti ca se apropie de temepratura corecta cand vei vedea bule ridicandu-se de pe fundul cratiteti. Acum se poate creste focul la mediu spre mare. Am lasat ca siropul sa ajunga la 115°C si avea aspect limpede, transparent.
  • Am luat siropul de pe foc si l-am turnat in fir subtire, constant, peste albusuri, amestecand la viteza medie. Daca torni prea repede se p[oate dezumfla compozitia de albusuri. Dupa ce am turnat tot siropul am crescut viteza la maxim si am continuat sa mixez pana cand bezeaua a fost ferma si lucioasa. La final am adaugat 1/2 lingurita otet si am mai spumat in jur de 30 secunde. NU SE SIMTE OTETUL!
  • Am pus bezeaua peste prajitura cu un pos, apoi am creat cu o lingura efect de valuri. Pentru decor am presarat foarte putina pudra de cacao, dar acest lucru este otional. Se poate felia imediat. A iesit tare gustoasa!

Notă

Poti sa faci bezeaua italiana in prealabil. se poate pastra in frigider peste noapte si se remixeaza cateva minute inainte de folosire.

Prajitura poate fi pastrata pana la 2-3 zile. acoperita cu un clopot de sticla.

Print

Distribuie pe:

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *