Peste cu sos puttanesca – reteta delicioasa
Peste cu sos puttanesca. Peste cu sos puttanesca reteta. Reteta de peste a la putanesca cu rosii si usturoi. Reteta pastrav cu sos de rosii.

Peste cu sos puttanesca, un preparat delicios si elegant, de inspiratie mediteraneana
Reteta de peste cu sos puttanesca este delicioasa, simplu si usor de pregatit, cu un gust intens si complex.
Sosul puttanesca merge de minune cu peste, aducand un plus de gust preparatului.
Acesta contine un amestec concentrat de rosii,. usturoi, masline, capere si ansoa, completat de ulei de masline si putina iuteala.
L-ai intalnit alaturi de paste, dar merge de minune si alaturi de peste cu carne alba: pastrav, cod, biban de mare sau dorada.
De ce vei iubi aceasta reteta?
- este o reteta rapida si usor de preparat
- ofera un gust bun, complex si echilibrat, cu note sarate, acrisoare si picante
- este o varianta sanatoasa si satioasa, potrivita si pentru diverse diete
Sfaturi pentru cel mai bun peste cu sos puttanesca
- Alege peste proaspat, cu carne ferma, eviscerat si bine spalat
- Lasa sosul sa fiarba pana se ingroasa, astfel incat sa fie concentrat
- Pentru iuteala poti folosi fulgi de ardei iute sau ardei iute
- Aroma sosului este influentata de ansoa, dar daca nu ai in casa poti omite acest ingredient
- Pentru mai multa prospetime folosesti patrunjel verde, proaspat tocat
- Asociaza preparatul cu un Sauvignon Blanc sec. Acelasi vin il folosesti in sos.
Am ales sa asociez pestele cu sos Puttanesca cu Grand Reserve Sauvignon Blanc de la Beciul Domnesc.
Acelasi vin l-am folosit si pentru pregatirea pestelui la cuptor, cat si a sosului.
Este un vin alb-verzui sec, invechit in sticle inainte sa fie scos la vanzare.
Este incantator, proaspat si savuros datorita notelor florale si vegetale de soc, urzica si frunze de tomate, cu mici detalii de migdale si citrice.
Pentru a te bucura de gustul lui trebuie servit la o temperatura de 8-9°C.
Il poti asocia si cu fructe de mare, carne de pasare, branzeturi si salate.
Cu ce servesti acest peste cu sos puttanesca?
- Il poti manca simplu, cu paine proaspata sau prajita, cu foccacia sau mamaliga
- Orez simplu sau orez cu legume
- Cartofi natur, copti sau inabusiti
Iti recomand sa pregatesti sosul in timp ce pestele se coace. Timpul de coacere poate fi influentat de marimea pestelui, dar si de puterea cuptorului din dotare.
Acestea fiind spuse iti las pentru inceput reteta in format video. Te invit sa te abonezi la canalul meu de YouTube.
Mai jos gasesti explicatiile scrise cu poze.
Ingrediente
- Pentru sos puttanesca
Instrucțiuni
- Pentru inceput am pregatit pastravii. Am indepartat capetele, apoi am presarat sare si piper atat la interior, cat si la exterior.
- Am ales sa asociez pestele cu sos Puttanesca cu Grand Reserve Sauvignon Blanc de la Beciul Domnesc. Intr-o tava incapatoare am turnat 60 ml ulei si 60 ml vin. Apoi, am pus pestii. I-am copt 15 min la 200°C. Daca aveti pesti mai mari ii puteti lasa pana la 25 minute.
- In acest timp am pregatit sosul. Am feliat maslinele, apoi am tocat patrunjelul. Am incins uleiul de masline intr-o tigaie foarte larga si adanca. Am adaugat caperele, usturoiul, ansoa si fulgii de ardei iute.
- Cand ansoa s-a topit am stins cu 100 ml de vin. Dupa trei minute de fierbere am adaugat cuburile de rosii si maslinele. Am lasat sa fiarba pana cand sosul s-a ingrosat. La final am adaugat patrunjelul tocat.
- Pestele a fost gata in acelasi moment, asa ca am l-am pus imediat in farfurii cu sos. Arata delicios si miroase foarte bine! Am avut alaturi un pahar de Grand Reserve Sauvignon Blanc de la Beciul Domnesc. Mi se pare asocierea perfecta, asa ca iti recomand cu drag sa o incerci.