Peste la cuptor in sos de rosii cu masline

4 aprilie 2025Diva in Bucatarie

Peste la cuptor in sos de rosii cu masline. Peste la cuptor.Peste copt cu rosii. reteta peste la cuptor cu rosii diva in bucatarie. reteta peste

Peste la cuptor in sos de rosii cu masline C
Porții: 6 Portii

Peste la cuptor in sos de rosii cu masline, o reteta savuroasa, inspirata din bucataria mediteraneana

Reteta de peste la cuptor in sos de rosii cu masline am pregatit-o cu cod negru de Alaska.

Este un preparat inspirat din bucataria mediteraneana, perfect pentru pranz sau cina.

Gustul bun al acestuia il transforma intr-o alegere foarte buna pentru o masa sanatoasa, delicioasa si echilibrata.

Reteta de peste la cuptor in sos de rosii cu masline este un preparat versatil.

Poate fi pregatita chiar si mese festive sau ocazii speciale.

Aromele si combinatia de ingrediente vor impresiona orice iubitor de preparate cu specific mediteranean.

Peste la cuptor in sos de rosii cu masline b

De ce alegi reteta de peste la cuptor in sos de rosii cu masline?

  1. Este reteta foarte simpla si usor de pregatit.
  2. Pestele ramane suculent si fraged.
  3. Sosul de rosii este delicios si aromat.
  4. Este o idee buna pentru cei care vor sa includa mai mult peste in meniul saptamanal.

Iti las ca inspiratie si alte retete cu peste

  1. Retete cu pastrav
  2. Retete cu dorada
  3. Crap cu legume

Sfaturi pentru un preparat reusit

  1. Alege un peste de buna calitate. Daca nu gasesti cod negru folosesti cod, dorada, biban sau pastrav (cu oase putine).
  2. Daca sosul de rosii este acid poti adauga o lingurita de zahar.
  3. Poti pune mai multe feluri de masline (negre, kalamata si verzi) fara samburi.
  4. Daca nu ai oregano poti folosi cimbru.

Cu ce il poti servi?

  1. cartofi natur, piure sau cartofi copti
  2. orez simplu la abur sau orez cu legume
  3. salata verde
  4. mamaliga

La inceput am specificat ca am folosit cod negru de Alaska.

Este un peste deosebit, cu carne suculenta si gust extraordinar de bun.

Toate tipurile de peste si fructe de mare din Alaska sunt salbatice si ecologice, iar pescuitul este realizat sustenabil.

Populatia de cod negru din aceasta zona este cea mai mare din lume.

Carnea acestui peste este bogata in acizi grasi Omega 3, fiind o sursa buna de proteine de calitate.

Acestea fiind spuse te las sa descoperi reteta de peste la cuptor in sos de rosii cu masline.

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/10 Ingrediente

Instrucțiuni

0/4 Instrucțiuni
  • Pentru inceput am preincalzit cuptorul la 200°C si am taiat pestele in rondele mai groase, de aproximativ aceeasi grosime (cam 6 cm).
  • Am presarat putina sare pe fiecare bucata de peste, apoi le-am tavalit prin faina.
  • In continuare am incins uleiul intr-o tigaie. Acesta trebuie sa fie cat sa ajunga la jumatate din inaltimea bucatilor de peste. Am prajit bucatile de peste aproape 2 minute pe fiecare parte, apoi le-am scos pe un prosop de hartie.
  • Intr-o tava incapatoare am pus passata de rosii. Am presarat sare, piper proaspat macinat, apoi am adaugat maslinele si caperele. Daca sosul este prea acid poti adauga o lingurita de zahar. Am pus bucatile de peste, le-am stropit cu 3 linguri din uleiul in care le-am prajit si am presarat oregano. Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am pus-o la cuptor pentru 15 minute. Apoi, am indepartat folia si am mai lasat pestele inca 10-15 minute. L-am mancat imediat cu cartofi natur alaturi.

Notă

Această reteta de cod negru la cuptor este o modalitate foarte simpla de a găti pestele la cuptor. Ai nevoie doar de cateva ingrediente pline de arome mediteraneene.

Daca faci o cantitate prea mare poti sa pastrezi ce ramane la congelator pentru o luna.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *