fbpx

RETETE RECENTE

CRAP UMPLUT CU LEGUME LA CUPTOR

November 26, 2011 | CATEGORIA

Crap umplut cu legume la cuptor este una din cele mai savuroase retete de peste pregatita la cuptor. Pe un pat de cartofi prajiti in prelabil si putina ceapa calita, acest peste are si garnitura pregatita in acelasi timp.

Tatal meu era mare iubitor de crap. Cand se intorcea de la pescuit de pe lacurile din jurul Bucurestiului avea cu el mereu un crap maricel.

Ii placea sa fie pregatit ca saramura, dar pentru ca noi copiii, pentru ca nu eram fani saramura, ajungea de multe ori sa fie pregatit si in acest mod. Nu stiu daca este o reteta pescareasca, este reteta familiei, in care eu am adaugat broccoli pentru gust si culoare.

Crap umplut cu legume este delicios, usor de pregatit, o reteta ce merge servita atat la masa in familie, cat si la o masa de sarbatoare.

Crapul este un peste de apa dulce, gustos. Tata spunea ca este cel mai bun prins toamna. In primavera crapul este plin de icre si il prindea destul de rar, dar ne bucuram enorm cand gaseam icre in peste, caci sunt o mare iubitoare de salata de icre. Mama o face cu gris, iar varul meu are cea mai buna reteta de salata de icre simpla. Stiu ca se curata greu, corpul fiind acoperit complet de solzi. Nu imi place absolut deloc aceasta operatiune si daca pot sa cumpar peste gata curatat (asa cum fac cei din Selgros sau Metro), atunci asa fac. Exista si tipuri de crap fara solzi, dar eu nu avut ocazia sa le consum. Mai tin minte din copilarie cum m-a invatat tatal meu sa deosebesc crapul de caras, aceste tipuri de peste semanad destul d emult intre ele. Recunosc crapul dupa mustatile de la baza gurii.

Am pregatit foarte multe retete cu peste, asa ca va invit sa le urmariti in aceasta postare grupate pe categorii: retete de apertive cu peste, retete cu pastrav, retete cu somon, retete cu dorada si multe altele.

Am crescut intr-o casa in care se manca mult peste, cred ca il aveam pe masa saptamanal (fie proaspat, fie pastrat in congelator, din ceea ce pescuia tatal meu) si ma bucur foarte tare ca fiul meu nu il refuza, ba chiar mananca cu mare placere un peste pregatit de mine.

Exista persoane care spun ca nu suporta gustul sau mirosul de peste. Nu imi pot imagina cum se poate acest lucru.

Stiu cateva persoane care mananca doar peste caci au renuntat la alte tipuri de carne, dar si persoane care mananca peste doar cand exista dezlegare la peste, pentru ca vor sa aiba parte de carne.

Daca va hotarati sa pregatiti crap umplut cu legume la cuptor va spun ca veti face o alegere foarte buna, pentru ca oricine il va putea face si nu necesita un timp foarte mare de gatire.

Iata de ce aveti nevoie si cum se pregateste crapul umplut cu legume la cuptor:

INGREDIENTE:

1,5 kg crap
10 linguri suc de rosii
100 ml ulei
1 kg cartofi
200 g ciuperci tocate din conserva
cateva buchetele de brocolli
1 tulpina de telina
2 cepe de marime medie
150 ml vin
1 ardei kapia sau ardei gras verde
sare
piper
cimbru
2 lamaii

PREPARARE:

Curatam pestele (de solzi si eviscerat), il spalam, il stergem, apoi il saram, il crestam. Calim crapul pe ambele parti folosind putin in ulei.

Il scoatem din tigaie si prajim in acelasi ulei pe rand ciupercile, brocolli, cartofii, ardeii feliati subtire, tulpina de telina si la sfarsit ceapa tocata marunt.

Intr-o tava punem stratul de cartofi, il acoperim cu ceapa calita, apoi punem pestele pe care il umplem cu ciuperci, ardei, telina, cateva felii de lamaie si 2 linguri din ceapa calita. Aranjam buchetele de broccoli mai mari pe patul de cartofi, pe cele mici le punem in peste. Condimentam cu sare, cimbru si piper dupa gust, stropim totul cu 150 ml vin alb si suc de rosii. In fiecare crestatura facuta pestelui punem felii de lamaie.

Dam totul la cuptor, acoperind peste cu o folie de aluminiu (sau un capac etans,/ hartie de copt ce inveleste bine vasul) pentru 20 de minute, apoi inca 10-15 minute fara sa fie acoperit.

Rezultatul este absolut delicios…
Pofta buna!

Comentarii

  • OMG!! cum arata !! salivez in nestire!!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Anto!

  • Arata foarte apetisant…..Cate culori….O nebunie….

  • Cat de bine poate sa arate …

  • Arata yummmi yum! Am si eu in plan un crap la cuptor, ramane doar sa-l gasesc si sa-l cumpar …ca de pescuit nu cred ca am asa noroc:))Pupici!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Madi!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Dorina!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Dana!

  • Uau, ce mult imi place!!!Peste as manca in fiecare zi!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Te pup si weekend placut!

  • arata grozav de bine!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alinutzika

  • Mama ce l-ai umplut cu bunatati!!! Si ce bine arata!! Super super

    • diva in bucatarie

      Multumesc Bianca!

  • Trebuie sa fie incredibil de bun!
    De cateva zile mi-e o pofta teribila de peste dar din pacate sunt singura cu pofta asta.

    • diva in bucatarie

      Natalia, crede-ma este foarte bun! Sa il incerci neaparat!

  • Arată foarte bine acest peşte. Sunt convinsă că este şi foarte delicios. Voi încerca şi eu reţeta ta.

    • diva in bucatarie

      Multumesc! Cred ca iti va placea, musafirii mei au fost foarte incantati.

  • Imi place pestele la cuptor, si gatesc de cate ori am ocazia! Dar a tau e delicios!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mona!

  • O minunatie pestele asta!!!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Simona!

  • Ce bine arata si stiu sigur ca a fost foarte bun:P

  • diva in bucatarie

    Asa este Mimmi! A fost devorat pana la ultima picatura!

  • george

    azi vreau sa fac crap la cuptor. am rasfoit pe net dupa o reteta si am gasit reteta asta. si reteta asta o s-o urmez, ca arata foarte bine. si cred ca va fi si foarte bun (la cum arata nu am indoieli).

    • diva in bucatarie

      Sper sa fie si pe gustul tau, noua ne place…

  • mama cum arata

    • diva in bucatarie

      😉 Sper ca iti place!

  • bestial

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Oana!

  • Adina

    Maine am sa incerc si eu acesta reteta. Arata foarte bine si sper sa fie la fel de bun pe cum arata!!

  • Imi place pestele, si mai ales facut la gratar. Crapul este un peste destul de gras, iar eu il prefer mai crocant. Reteta aceasta cred ca am gustat-o la un restatrant in delta, mi-a placut mult.

  • codin

    Este o reteta foarte buna, multumesc Diva. Am folosito de mai multe ori , a iesit excelent. Multumim.

  • geo connex

    de doua ori l-am facut! a fost fenomenal! o reteta extraordinara, merita incercata. eu nu am folosit brocoli si telina, de fiecare data le-am inlocuit cu morcov taiat fasii si rondele.

  • gheorghita

    O reteta misurata o sa o incerc si eu

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *