Prajitura pufoasa cu fructe
Prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe. reteta prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura simpla si pufoasa cu fructe. prajitura moale cu fructe.

Prajitura pufoasa cu fructe, simpla si delicioasa
Prajitura pufoasa cu fructe este delicioasa, moale, simpla, usor de facut si spornica.
Imi plac prajiturile simple, fara creme, dar pline de fructe.
Eu am pus in aceasta prajitura pufoasa cateva capsuni, zmeura si afine, dar poti sa folosesti orice fruct iti place.
Daca folosesti mere, pere, caise, piersici, va trebui sa le tai in cuburi sau felii de marime potrivita.
Gustul dulce acrisor al fructelor intr-un pandispan pufos transforma orice desert simplu intr-o poveste pe care o poti spune in orice moment al zilei sau in pauza pentru cafea.
Blatul acestei prajituri pufoase si spornice cu fructe se face usor si are nevoie doar de cateva ingrediente, pe care le aveti probabil in casa.
Cu ajutorul laptelui obtin o cantitate mai mare de aluat, iar faina care creste singura de la Baneasa asigura textura perfecta.
Prajiturile ies mereu bine crescute si delicioase cu aceasta faina.
Nu trebuie sa stai sa calculezi cat praf de copt ai nevoie, caci aceasta contine agent de crestere.
Pentru aroma am folosit coaja rasa de portocale bio si pasta de vanilie.
Poti pune si alte arome: coaja rasa de lamaie, rom, scortisoara daca folosesti mere sau prune, iar pasta de vanilie poate fi inlocuita de extract de vanilie, esenta natura de vanilie sau 1 plic sahar vanilat Bourbon.
Poti folosi faina care creste singura de la Baneasa si pentru alte prajituri delicioase:
Pe blog mai gasesti o reteta de chec in care am folosit aceasta faina.
Este una din cele mai apreciate retete de chec cu unt, mac si lamaie, iar reteta o poti citi daca apesi aici.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura pufoasa cu fructe:
INGREDIENTE
(pentru tava 28*35 cm)
6 oua
1/4 lingurita
300 g zahar
120 ml ulei
200 ml lapte
300 g faina care creste singura Baneasa
1 lingurita pasta de vanilie
1 lingura coaja rasa portocale bio
250 g fructe
50 g faina pentru tapetare
PREPARARE:
Pentru inceput iti las modul de preparare in format video.
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.
Iata si explicatiile scrise pentru reteta de prajitura pufoasa cu fructe:
Pentru inceput am separat albusurile de galbenusuri.
Am pus putina sare peste albusuri si le-am mixat pana au devenit o spuma alba.
Am adaugat jumatate din cantitatea de zahar in cateva transe si am mixat pana spuma s-a intarit, ca pentru bezea.
Apoi am pus restul de zahar peste galbenusuri si am mixat pana si-au dublat volumul si au devenit o spuma ce s-a decolorat.
Am adaugat pasta de vanilie apoi am am turnat uleiul.
In continuare am adaugat laptele, apoi am incorporat faina si coaja rasa de portocale.
Am folosit faina care creste singura de la Baneasa. Imi place sa pun aceasta faina in diverse prajituri, caci ma ajuta sa nu mai calculez cat praf de copt am nevoie.
Am incorporat spuma de albusuri treptat amestecand usor cu un tel, de jos in sus.
Am taiat fructele mai mari in felii.
Apoi am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Am tapetat fructele cu putina faina pentru ca in timpul coacerii aluatul din jurul acestora sa nu preia lichidul lasat.
Fructele mici nu au nevoie de tapetare cu faina.
Am copt prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C fara ventilatie, timp de 30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Cand a fost gata am lasat-o sa se raceasca pe un gratar apoi am taiat-o in cuburi. Daca vreti puteti sa o pudrati cu zahar.
Pe cat de simplu si usor se face, pe atat de buna este!
Abia astept sa imi spuneti cat de mult v-a placut!
Un rasfat de prajitura!
Multumesc!
Acum o fac.
Super!