fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA CU RUBARBA SI BEZEA – RETETA SIMPLA SI USOARA

June 3, 2022 | CATEGORIA

prajitura cu rubarba si bezea diva in bucatarie v

Prajitura cu rubarba si bezea este extrem de gustoasa si se face foarte usor si rapid.

Imi place foarte mult gustul dulce-acrisor perfect echilibrat, dar si faptul ca obtin cu ingrediente simple si ieftine un desert pe gustul intregii familii.

Eu am pregatit-o in week-end pentru ai mei. Am folosit rubarba din gradina, dar din aceeasi tufa am reusit sa mai pregatesc si o prajitura simpla (gasesti reteta daca apesi aici).

Daca ai si tu mai multa rubarba la indemana poti sa faci si un sirop delicios de rubarbasau te poti inspira din colectia de prajituri cu rubarba pentru a pregati si alte deserturi (chec, cheesecake, placintele, tarta, etc).

Rubarba cunoscuta si sub denumirea de rabarbar, rabarbura, revent, intalnita in mod special in zona Transilvaniei, este o planta leguminoasa de la care se consuma doar tulpina. Aceasta se taie de la baza si de la varf, de unde incep frunzele. Frunzele nu se consuma, sunt toxice.

Rubarba nu este doar delicioasa, are si proprietati importante pentru organism fiind bogata in proteine, fibre, minerale, carbohidrati.

prajitura cu rubarba si bezea diva in bucatarie o

Prajituri cu fructe fac adesea, cand ai mei au pofta de “ceva dulce, dar simplu”.

Am vrut sa le fac o surpriza si am transformat prajitura cu rubarba si bezea intr-un desert cu adevarat senzational.

Bezeaua si rubarba sunt cea mai reusita combinatie.

Rubarba moale si acrisoara impreuna cu bezeaua dulce si usor crocanta reusesc sa seduca orice mofturos.

prajitura cu rubarba si bezea diva in bucatarie a

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu rubarba si bezea:

INGREDIENTE:

(pentru tava 23*28 cm)

Pentru blat:

4 galbenusuri

2 oua intregi

1 varf cutit sare

200 g zahar

180 ml lapte

1 lingurita pasta de vanilie

300 g faina

5 praf de copt

Pentru stratul de rubarba

500 g rubarba

3 linguri zahar

30 g faina

Pentru stratul de bezea:

4 albusuri

1/4 lingurita sare

160 g zahar

 

PREPARARE:

Pentru a pregati prajitura cu rubarba si bezea am spalat si curatat pentru inceput tulpinile rubarba, apoi le-am taiat in cuburi.

Am pus 3 linguri de zahat peste ele si le-am pus in cuptorul preincalzit la 200°C fara ventilatie pana s-au inmuiat usor.

Timpul de coacere este diferit, in functie de grosimea tulpinilor si de puterea cuptorului.

Cand am scos rubarba am lasat cuptorul la 180°C fara ventilatie.

In acest timp am separat 4 oua, punand albusurile intr-un bol si galbenusurile in altul.

prajitura cu rubarba si bezea diva in bucatarie 1 prajitura cu rubarba si bezea diva in bucatarie 2

In bolul cu galbenusuri am adaugat 2 oua intregi si zaharul. Am adaugat pasta de vanilie, apoi laptele si am mixat.

prajitura cu rubarba si bezea diva in bucatarie 3 prajitura cu rubarba si bezea diva in bucatarie 4

Am cernit faina si praful de copt si le-am incorporat in compozitie. Am turnat aluatul in tava si am aranjat bucatelele de rubarba tapendu-le in prealabil cu faina pe partea care va fi pusa peste aluat.

prajitura cu rubarba si bezea diva in bucatarie 5 prajitura cu rubarba si bezea diva in bucatarie 6

Am copt blatul cu rubarba 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C fara ventilatie.

In acest timp am mixat albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit putin, apoi am adaugat zaharul in cateva transe.

Am mixat pana cand spuma s-a intarit foarte tare. Daca intorci castronul aceasta nu cade.

Dupa 15 minute am scos prajitura si am intins rapid bezeaua. Am pus prajitura inapoi in cuptor pentru alte 15 minute.

prajitura cu rubarba si bezea diva in bucatarie 7 prajitura cu rubarba si bezea diva in bucatarie 8

Poti face proba cu o scobitoare.

Am lasat prajitura cu rubarba si bezea sa se raceasca pe un gratar.

Daca ramane in tava poate sa se formeze condens intre hartia de copt si blat.

prajitura cu rubarba si bezea diva in bucatarie a

Imi place foarte mult aceasta prajitura cu rubarba si bezea si cred ca o sa devina si preferata ta dupa ce o vei incerca.

Daca si tie iti place gustul dulce-acrisor sunt convinsa ca vei face foarte des aceasta prajitura.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

 

Iti las mai jos reteta de prajitura pufoasa cu fructe.

 

 

Te astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.

Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.

Comentarii

  • Marcu mirela

    Mult zahar. Mult Ulei . Nu cerni faina….

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *