Clatite de post cu apa minerala si cacao
Clatite de post cu apa minerala si cacao. Clatite de post cu apa minerala si cacao. reteta clatite de post. clatite de post cu cacao. Clatite de post reteta diva

Clatite de post cu apa minerala si cacao
Aceste clatite de post cu apa minerala si cacao sunt pufoase, fine si gustoase, cu aspect dantelat, care nu usuca, perfecte pentru a-ti satisface pofta de dulce in orice moment.
Se topesc in gura, asa de fine ies! Daca sunt acoperite sunt la fel de gustoase si a doua zi.
Reteta de la care am plecat este cea pe care o pregatesc adesea in perioadele de post. O puteti citi daca apasati aici.
Pentru aceasta reteta nu am folosit lapte vegetal, am ales varianta simpla si ieftina doar cu apa minerala.
Clatitele de post cu apa minerala si cacao ies foarte fine, ca o dentala. Pur si simple veti descoperi o reteta minunata a unor clatite ce raman proaspete si nu se usuca chiar si cateva ore.
Pe cat de simpla este reteta, pe atat de bun este preparatul final.
Daca pregatiti clatite simple de post le puteti umple cu dulceata, dar cele cu cacao merita ceva mai mult!
Puteti sa le umpleti cu banane si ciocolata bio topita la bain-marie sau cu nuci si miere de albine sau sirop de artar.
Primavara as alege ca umplutura capsuni sau un sos pregatit din capsuni pasate si fierte cu putin zahar, ca pentru dulceata.
Puteti alege si mere sau ananas pe care le caramelizati. Nu cred ca o sa va opriti la 2 clatite!
Ideea acestor clatite de post cu apa minerala si cacao mi-a venit in momentul in care am luat acasa aceasta farfurie/platou din brandul Wilmax.
Am gasit-o in showroomul celor de la PCS.
Pur si simplu m-am indragostit de produsele lor.
Va las aici o pagina din catalogul lor de produse, cu mentiunea ca nu este o reclama, caci PCS nu vinde farfuriile la bucata.
Daca nu va este cunoscut acest brand pot sa va spun ca brandul este englezesc de portelan fin si rezistent, produse din sticla, bambus si tacamuri, toate fiind de cea mai buna calitate. Puteti sa va faceti o idee daca va uitati pe site-ul acesta.
Revenind la reteta de clatite de post cu cacao si apa minerala este delicioasa si poate fi pregatita si in perioadele in care nu tineti post.
Sunt atat de bune ca nu iti dai seama ca nu oua sau lapte.
Alte retete de clatite de post:
Daca iti plac aceste clatite de post cu apa minerala si cacao, poti sa incerci si alte retete din colectia de dulciuri de post.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de clatite de post cu apa minerala si cacao.
Ingrediente:
(8-10 buc – in functie de marimea tigaii).
180 g faina
20 g pudra neagra de cacao
1 plic zahar vanilat
1 varf cutit de sare
1 lingurita coaja rasa portocale
1 lingurita extract natural de vanilie/ esenta vanilie
500-550 ml apa minerala
20 ml ulei
In plus:Â
40 ml ulei pentru uns tigaia
Pentru umplere – dupa gust:
banane si ciocolata bio topita
nuci si miere de albine sau sirop de artar
crema de ciocolata vegana
Mod de preparare clatite de post cu apa minerala si cacao:
Mi-am pregatit ingredientele la indemana, asa ca totul a fost gata in maxim 5 minute.
Am cernut faina si pudra de cacao, apoi le-am amestecat intr-un bol cu un varf cutit de sare.
Am incorporat apa treptat. In functie de tipul de faina si de modul in care aceasta este pastrata este posibil sa fie nevoie sa mai adaugati putina apa.
Incepeti cu 500 ml si adaugati pana la 550 ml treptat, in functie de cat de subtiri le doriti.
Am adaugat uleiul, extractul (sau esenta) de vanilie si coaja rasa de portocale.
Am lasat aluatul sa se odihneasca 15-20 minute apoi am trecut la pregatirea lor. Folosesc o tigaie speciala pentru clatite pe care o incing bine in prealabil.
Am uns tigaia cu foarte putin ulei. Daca sunteti incepatori atunci turnati o lingurita, invartiti bine tigaia astfel incat uleiul sa ajunga peste tot, apoi il scurgeti intr-un bol.
Amestecati bine aluatul si luati un polonic pe care il turnati in tigaie. Rotind tigaia din mana aveti grija sa il distribuiti uniform, pe toata suprafata.
Cand marginile se desprind usor puteti intoarce clatitele. Timpul de coacere este de 1-2 minute pe fiecare parte. Le-am scos pe o farfurie, una peste alta, pe masura ce le-am prajit.
Am umplut jumatate din ele cu nuci miere si jumatate cu banane si ciocolata bio topita.
Sunt atat de bune caci pot fi mancate si simple, doar cu putin zahar pudra.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasiti daca apasati aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.