Clatite de post

21 martie 2015Diva in Bucatarie

Clatite de post. Clatite de post gustoase chiar daca nu au in compozitie oua sau lapte. Veti descoperi o reteta minunata, caci ies fragede, pufoase si nu se usuca chiar si dupa cateva ore.

Clatite de post gustoase chiar daca nu au in compozitie oua sau lapte. Veti descoperi o reteta minunata, caci ies fragede, pufoase si nu se usuca chiar si dupa cateva ore.

Am folosit in aceasta reteta lapte vegetal, dar puteti renunta la acesta si inlocuiti cantitatea cu apa minerala. Aceasta este cea responsabila pentru faptul ca ies atat de pufoase.

Daca aveti nevoie de inspiratie si pentru alte retete de desert de post apasati aicisi veti descoperi o colectie maricica de retete.

Toate retetele de post le gasiti grupate in aceasta colectie. 

Am mai pregatit o reteta de clatite americane de post. Reteta este aici.

Reteta de clatite post o poate pregati oricine, chiar si fara experienta in ale gatitului.

Le puteti umple dupa gust cu mere caramelizate, felii de portocale sau mandarine calite in putin ulei si fierte sub capac cu suc de portocale si putina scortisoara, nuci cu miere sau sirop de artar, crema vegana de ciocolata, banane si ciocolata bio topita, dulceata, gem, capsuni sau zmeura transformate in sos. Totul depinde de imaginatia si gustul vostru.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru clatite de post fragede si foarte gustoase.

Ingrediente clatite de post:

(8-10 bucati, in functie de marimea tigaii)

200 g faina

1 praf sare

1 lingurita coaja rasa portocala (foarte fin)

200 ml lapte vegetal

300-250 apa minerala

20 ml ulei

1 plic zahar vanilat

30ml ulei pentru uns tigaia

Mod de preparare clatite de post:

Pentru aceasta am ales lapte vegetal de soia, dar puteti folosi si lapte de cocos, lapte din orez, lapte de mei.

Am ales un tip de lapte care sa nu aiba gust de nuci (migdale, caju), caci nu vreau sa influentez gustul final.

clatite-de-post-1

Am amestecat intr-un vas ingredientele solide: faina, un praf sare, coaja rasa de portocala, zaharul pudra si cel vanilat, apoi am adaugat laptele de soia, apa minerala si uleiul.

Compozitia finala are consistenta smantanii de gatit. Puteti adauga 50 ml apa minerala daca le vreti mai subtiri.

Am uns tigaia cu foarte putin ulei, apoi am turnat un polonic mare de aluat. Invartind in mana tigaia am acoperit fundul tigaii cu un strat foarte subtire.

Le-am lasat sa se prajeasca pana cand marginile s-au desprins, apoi le-am putut intoarce usor pentru a le rumeni pe ambele parti.

clatite-de-post-2

Le-am mancat cu dulceata de visine, dar puteti sa le savurati cu sos de fructe sau fructe caramelizate, sirop de artar, nuci sau crema de cacao.

Clatitele de post sunt delicioase si fragede, asa ca nu exista motive a nu avem parte de un desert simplu si bun chiar si fara oua sau lapte.

Multumesc, draga mea, Ioana pentru poza!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de youtube. Daca va abonati apasati clopotelul pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *