fbpx

RETETE RECENTE

BUDINCA SARATA DE GRIS CU ROSII SI MASLINE

August 13, 2020 | CATEGORIA

Budinca sarata de gris cu rosii si masline – reteta simpla si rapida, usor de pregatit de budinca cu gris, rosii prospete si masline fara samburi. 

Grisul este obtinut prin macinarea graului, asa ca acesta contine gluten, amidon, fibre si proteine. Contine vitaminele E si B si este o sursa buna de fier si magneziu. Are o multime de nutrienti care pot ajuta dietele celor care vor sa piarda din greutate.

Grisul este folosit pentru a pregati paste, aluat de pizza, paine, biscuiti, deserturi, asadar exista multe retete in care poate fi folosit pe langa celebrul gris cu lapte sau galustele gris din supa de pui.

Produsele pregatite cu ajutorul grisului sunt satioase, asa ca aceasta budinca sarata de gris cu rosii si masline poate fi o idee pentru mic dejun, dar poate inlocui si cina.

Budinca sarata de gris cu rosii si masline are o textura fina si pufoasa. Aceasta este perfecta atat pentru copii, cat si pentru adulti. Daca aveti rabdare sa separati ouale si sa bateti separat albusurile budinca se poate transforma intr-un sufleu aerat.

Nu aveti nevoie de praf de copt. Ar strica farmecul si gustul acestei budinci, care se topeste parca imediat ce ajunge in gura. In comparatie cu retetele dulci de budinca de gris, aceasta nu are nevoie de inmuire. Parmezanul si smantana pentru frisca aduc cu ele umiditatea de care are nevoie budinca. Daca nu aveti parmezan puteti folosi o alta branza tare sarata (Pecorino, Comte, Cedar, Emmenthaler).

Daca va spun ca este cea mai placuta supriza pentru papilele gustative poate nu o sa ma credeti, de aceea va indemn sa o incercati.

Daca vreti sa vedeti si alte retete pregatite de mine, in care grisul este vedeta, va invit sa apasati pe titlul retetei care va tenteaza:

 

Daca vreti sa vedeti cum se face budinca sarata de gris cu rosii si masline va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas:

INGREDIENTE:

(pentru 3-4 persoane\ vas 17*25cm)

4 oua

1 varf cutit sare

piper praospat macinat

1 varf cutit nucsoara macinata

300 ml lapte

150 ml smantana pentru frisca neindulcita

50 g gris

70 g parmezan ras

1 crenguta cimbru proaspat (poate fi si rozmarin sau oregano)

300 g rosii cherry

20 g masline fara samburi

pentru tapetare vas

15 g unt la temperatura camerei

2 linguri pesmet

PREPARARE:

Intr-un bol am amestecat ouale cu sare, putina nucsoara si piper proaspat macinat. Am pus la incalzit smantana pentru frisca neindulcita si laptele. Cand s-au incalzit, fara sa atinga punctul de fierbere, am adaugat grisul in ploaie si sarea si am amestecat.

Am lasat la foc mic si am amestecat continuu pana in momentul in care compozitia s-a ingrosat, ca si cand as fi pregatit gris cu lapte. Am luat de pe foc, am turnat ouale si am mixat rapid la viteza mare. Am adaugat parmezanul ras si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am turnat grisul cu oua intr-un vas tapetat cu unt si pesmet, apoi am aranjat maslinele si rosiile astfel incat sa fie uniform distribuite in vas.

La final am presarat frunze de cimbru. Am copt budinca sarata de gris cu rosii si parmezan in cuptorul preincalzit la 180°C pana s-a rumenit la suprafata (in jur de 30 minute).

Iata cat de bine arata cand am scos-o din cuptor!

Pe langa aspectul frumos, miroase senzational, asa ca budinca sarata de gris cu rosii si masline este una din cele mai usoare si mai gustoase sugestii pentru mic dejun sau cina.

Ce spuneti, incercati si voi reteta?

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *