Salata de conopida cu pui si maioneza
Salata de conopida cu pui maioneza si usturoi. Salata de conopida cu pui. Reteta de salata de conopida cu pui, maioneza si usturoi

Salata de conopida cu pui, maioneza si usturoi
Salata de conopida cu pui, maioneza si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si cremoasa, perfecta ca aperitiv sau cina usoara.
Este combinatia ideala intre conopida si carne frageda de pui.
Salata de conopida cu pui, maioneza si usturoi este una dintre acele retete care transforma un preparat simplu intr-un adevarat deliciu.
Este usor de facut, rapida si incredibil de gustoasa, fiind potrivita atat pentru zilele obisnuite, cat si pentru mesele festive sau aperitivele servite la o cina cu prietenii.
Secretul acestei salate sta in combinatia perfecta dintre legumele fragede si carnea de pui, care adauga consistenta si un plus de savoare, si sosul cremos de maioneza cu usturoi.
Acestea este echilibrat cu putin iaurt grecesc, pentru a-i da prospetime si a o face mai usor de digerat.

Multi dintre noi am facut salata clasica de conopida doar cu maioneza, insa adaugarea pieptului de pui schimba complet experienta.
Carnea ramasa de la o supa clara sau pieptul de pui fiert special pentru reteta isi gaseste aici rolul perfect: ofera proteine si transforma un aperitiv intr-un fel principal lejer, potrivit si pentru cina familiei.
De asemenea, textura conopidei trebuie sa fie atent pastrata — nu prea moale, dar nici cruda, astfel incat fiecare buchet sa fie fraged si sa se imbine armonios cu sosul si puiul.
Aceasta salata nu este doar gustoasa, ci si foarte versatila.
Poti sa o servesti simpla, ca aperitiv rece, sau sa o insotesti de paine prajita, lipii sau crackers.
Sosul de maioneza cu usturoi poate fi adaptat dupa gust: mai lejer, cu mai mult iaurt, sau mai bogat, cu maioneza clasica.
Daca vrei un plus de culoare si prospetime, putin patrunjel verde tocat deasupra va transforma aspectul preparatului.
Este genul de reteta pe care o vei repeta des, mai ales ca se prepara rapid, se poate pastra la frigider si ramane la fel de gustoasa chiar si a doua zi.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata de conopida cu pui, maioneza si usturoi:
Ingrediente:
450 g piept de pui
600 g conopida
250 g maioneza
150 g iaurt grecesc
sare
piper
Pentru decor:
patrunjel verde
boia dulce de ardei
Mod de preparare salata de conopida cu pui, maioneza si usturoi:
Pregatirea conopidei
Desface conopida in buchetele potrivite si fierbe-le in apa cu sare timp de 5–8 minute, in functie de marime, pana devin fragede, dar nu moi.
Poti verifica cu o furculita – daca intra usor in tulpina, conopida este gata.
Scurge bine si las-o sa se raceasca. Buchetelele pot fi lasate intregi sau zdrobite usor cu furculita, dupa preferinta.


Prepararea carnii de pui
Taie pieptul de pui fiert in cuburi mici-medii. Daca ai carne ramasa de la o supa clara, este perfecta pentru aceasta reteta.
Sosul de maioneza cu usturoi
Amesteca maioneza cu iaurtul grecesc si usturoiul pisat. Iaurtul face sosul mai fin si mai usor, echilibrand gustul bogat al maionezei.


Asamblarea salatei
Intr-un bol mare, combina conopida si puiul. Adauga sosul pregatit, apoi amesteca usor pana se omogenizeaza. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Presara patrunjel verde tocat deasupra, daca vrei un plus de culoare.

- Servirea
Lasa salata la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire, ca aromele sa se combine frumos. Se serveste rece, ca aperitiv sau cina usoara.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Multumesc, Dana Farcas pentru poze si feedback!





















