fbpx

RETETE RECENTE

PESTE CU LEGUME LA CUPTOR

July 17, 2019 | CATEGORIA

 

Peste cu legume la cuptor este propunerea mea pentru pranz sau cina, pentru o masa in familie sau alaturi de prieteni.

Reteta de peste cu legume la cuptor este simpla, usor de pregatit, gustoasa si savuroasa.

Pestii acestia i-am primit de la prietenul nostru Dan. A fost la pescuit in seara precedenta si a fost dragut sa imparta cu noi o parte din ceea ce a reusit sa prinda, Aici am pregatit doua bucati de aproape 2 kg, mai mult decat suficiente pentru 4 persoane.

Peste cu legume la cuptor este reteta perfecta in care vedeta, maria sa pestele, este gatit in acelasi timp cu ceea ce este pana la urma garnitura ce il va insoti in farfurie. Gusturi si texturi minunate se aduna si aduc gust bun acestui fel de mancare.

Eu am crescut cu peste in casa. Cred ca nu era luna in care sa nu mancam peste. Tata era pescar amator si mergea adesea sa pescuiasca in baltile din jurul Bucurestiului, dar pescuia adesea si in Dunare in zona Giurgiu sau in Delta Dunarii. Singurul tip de peste care nu imi placea era cel pe care il usca. Tata venea din Delta si cu idei noi de gatit si o ruga pe mama sa gateasca cum mancase unde a fost primit in gazda.

Am mancat lapti pane, stiuca umpluta sau salau pe pat de cartofi gatite de mama dupa indicatiile tatalui.

Lui ii placea cel mai mult saramura, dar eu si fratele meu apreciam mai mult plachia de peste.

Reteta aceasta este pana la urma un fel de plachie, dar cu ceva mai multe ingrediente.

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit alte retete de plachie va invit sa o vedeti pe cea de pastrav sau pe cea cu ciuperci.

Daca consumati peste veti fi mai mult decat incantati de colectia de retete de peste pe care o veti gasi in acest link. Am impartit retetele pe categorii de peste: aperitive cu peste, retete cu pastrav, retete cu doarada, retete cu somon.

Acum va las sa vedeti cum am pregatit acest delicios peste cu legume la cuptor si ingredientele de care aveti nevoie:

INGREDIENTE:

2 buc peste mari – foarte mari (fitofag in cazul de fata)

100 g faina

ulei pentru prajit

2 cepe foarte mari

6 morcovi medii

1 ardei gras verde

1 felie groasa telina

3 rosii foarte mari carnoase sau 1 conserva pulpa de rosii

1 conserva ciuperci feliate

sare

piper

3 linguri masline feliate

 

PREPARARE:

Am curatat pestii de solzi si i-am mai spalat putin la interior. Dan a avut grija sa ii eviscereze. Am curatat legumele, apoi am taiat ceapa Julien, 3 morovi I-am taiat rondele subtiri, iar trei I-am ras. Rosiile le-am oparit 30 secunde, apoi le-am decojit si le-am tocat cuburi.

Ardeiul gras a fost tocat cuburi, iar telina am ras-o.

Am dat pestele prin faina, apoi l-am prajit in ulei. Am avut nevoie de o tigaie mare, cu diametrul de 28 cm  si am prajit cate unul.

Nu intrau doi pesti in tigaie.

Cand s-au rumenit I-am scos si I-am lasat sa astepte pana am sotat legumele. In aceeasi tigaie am pus ceapa si morcovii.

Le-am calit pana cand au scazut in volum si s-au inmuiat.

Am adaugat telina si ardeiul si am mai calit inca 2 minute. Peste acestea am pus rosiile.

Fiului meu ii plac ciupercile, asa ca am adaugat si ciperci dintr-un borcan pe care il aveam in camara.

Am presarat sare, piper si am adaugat 2 frunze de dafin, apoi am turnat vinul si am acoperit cu un capac.

Le-am lasat sa se gateasca 3-4 minute cu capac, apoi am mutat toate legumele intr-o tava mare.

Am presarat masline feliate si am pus pestii peste legume. pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda bine am acoperit cu folie de staniol si am lasat la cuptorul preincalzit la 180° timp de 15 minute, apoi am luat folia si am mai lasat 10 minute.

Am mancat pestele cu legume la cuptor cu mamaliga, dar am presarat si putin mujdei.

Tare bun a fost!

Va invit sa incercati si voi reteta.

 

Daca vreti sa pregatiti si alte retete simple, va invit sa vedeti cateva retete video si poate va abonati la canalul de YouTube.

Ma gasiti si pe Instagram.

Daca vreti sa impartasiti retele voastre va astept si in grupul Gatesc cu Prietenii

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *