Ardei copti umpluti cu branza feta
Ardei copti umpluti cu branza feta. Reteta de ardei copti umpluti cu branza feta pot fi serviti ca aperitiv, dar va spun sincer ca mie mi-ar fi suficiente doua bucati pe post de cina.
Ardei copti umpluti cu branza feta, dar si alte doua tipuri de branza, m-au dus cu gandul la vacantele petrecute in Grecia. Sunt delicii perfecte de vara, se fac foarte usor si se termina imediat.
Reteta de ardei copti umpluti cu branza feta pot fi serviti ca aperitiv, dar va spun sincer ca mie mi-ar fi suficiente doua bucati pe post de cina.
Mancarea greceasca este foarte buna, are iz de vacanta, de vara, ma duce mereu cu gandul la mare, soare si barci.
Mi-a parut rau ca nu am pregatit o cantitate mai mare, toata lumea ar fi vrut o portie dubla, desi ii asteptau si alte aperitive calde cu aceeasi tematica greceasca.
Nici anul acesta nu reusim sa ajungem in vacanta la mare, asa ca mi s-a facut dor de toate experientele pe care le-am trait alaturi de prietenii nostri calatorind cu barca din insula in insula. Ei sunt acum pe barca. Abia astept sa imi povesteasca cum a fost.
In primul an am descoperit datorita lor insulele Dodecanese, in al doilea an am fost in Ciclade.
Serile petrecute la taverne erau minunate. Desi comandam uneori aceleasi lucruri, parca nicaieri nu aveau gustul la fel.
Eu cand plec in vacante, oriunde as merge ma intorc cu idei noi pentru gatit. Si asa au aparut toate retetele mele din bucataria greceasca. Daca vreti sa va inspirati le puteti descoperi aici.
Incepand cu celebra musaca greceasca, pastitsio, fava, papoutsakia, soutzoukakia, sosul tzatziki folosit pentru souvlaki de porc si chiar reteta de pita greceasca.
Ardei copti umpluti cu branza feta am mancat de 3-4 ori cred in Grecia si de fiecare data mi-au placut la fel de mult. I-am facut si acasa in primul an, dupa prima vacanta, dar nu am apucat sa fac si poze.
Umplutura din branza feta, branza de vaci si parmezan poate fi cea mai placuta surpriza pentru cei care incearca reteta aceasta.
Aroma data de usturoi, ceapa si oregano este esentiala, asa ca nu renunati la nimic din ceea ce am trecut in lista de ingrediente.
Ardeii folositi de mine sunt kapia, dar am inteles ca grecii folosesc un tip de ardei care creste doar la ei.
Pentru ca reteta sa fie ceea ce va doriti, sa obtineti cei mai buni ardei copti umpluti cu feta, trebuie sa folositi ulei de masline de calitate. Poate ca este mai scump, dar ceea ce puneti in farfurie este mai important.
Si, daca folositi ulei de masline grecesc, chiar va apropiati de reteta autentica.
Un alt amanunt: alegeti ardeii de marime medie sau mica si drepti. Cei curbati se vor umple mai greu. Nu puneti branza in exces, caci va iesi in timpul coacerii. Daca va ramane branza ii puneti putina boia de ardei si o mancati la micul dejun pe paine prajita.
Acum va las lista ingredientelor si modul de preparare pentru ardei copti umpluti cu branza feta:
INGREDIENTE:
4 buc ardei kapia de marime medie-mare
200 g branza feta
100 g branza de vaci
50 g parmezan ras fin
2 catei usturoi pisati
1 ceapa rosie mica
piper proaspat macinat
1 lingurita oregano uscat
PREPARARE:
Mi-am pregatit ingredientele la indemana. Am taiat capacul ardeilor (dar nu l-am aruncat) si am scos usor cotorul si semintele.
Am spalat ardeii, apoi I-am uscat.
Am pus branzeturile in mixerul vertical. Am adaugat oregano si putin piper proaspat macinat.
Am adaugat usturoiul dat prin presa, ceapa tocata si am pasat totul pana am obtinut o compozitie omogena.
Am umplut ardeii cu crema de branza, le-am pus capacul si i-am aranjat intr-un vas termorezistent.
Am turnat ulei de masline, cat sa fie fundul vasului acoperit, apoi am acoperit vasul cu folie de staniol.
I-am copt in cuptorul preincalzit la 180° C primele 15 minute cu folie, apoi am scos folia si i-am lasat pana s-au inmuiat.
Au fost tare, tare buni!
Sper ca ii veti incerca si voi si o sa va bucurati de cea mai buna reteta de ardei copti umpluti cu branza feta.
Iata si o poza cu barca noastra – cea din dreapta.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.
Mmmmm….buonissimo….proverò la ricetta anche io
Cred ca ardeii trebuie copti întâi. Altfel trebuie să stea prea mult la cuptor si brânză se împrăștie.
poti incerca reteta ca sa te convingi!
Super bună!!!
MULTUMESC!
Cat timp au stat la cuptor ?
dupa cele 15 minute cu folie cred ca au mai stat 20-30 minute. Important este sa fie ardeiul moale.
Superba reteta ta. Cunosc produsul de la restaurant grecesc, evident, dar e prima data cand prepar. Sunt foarte incantat de ce mi-a iesit. Si nu numai eu. Am facut 8 ardei de fapt, am avut invitati, cate 2 ardei de fiecare. Toti mesenii super incantati… 🙂 Am respectat intocmai reteta cu putine diferente la coacere (30 min, nu 20, fara folie) si la servire (ceapa verde taiata marunt, presarata deasupra, in farfurie si mozzarella razuita deasupra. Excelent! Mersi si felicitari!
Multumesc frumos!
Ai idee cum se face branza feta tiganiti? Cu susan, nuci, miere, aluat – dar nu stiu cum se face aluatul…
vrei sa spui feta saganaki? Se umezeste cu apa, se da prin faina si se prajeste. daca vorbim despre branza saganaki. Insa, branza trebuie sa fie tare, sa nu se topeasca in tigaie. Nu se recomanda feta.
E branza feta impachetata in foietaj de foi fine de placinta, prajita si servita cu miere si susan.
multumim!
Într-adevăr, am făcut reteta și mi s-a împrăștiat branza, am sa incerc data viitoare cu gogoșari.
parmezanul cand se topeste face compozitia sa fie omogena. Ma mir ca s-a imprastiat branza.
pot sa folosesc in loc de ardei capia, ardei bulgaresti?
Te referi la cei foarte subtiri si lungi? Mi se pare destul de greu de facut aceasta operatiune.
Când se mănâncă, coaja ardeiul trebuie indapartata. Altfel e neplăcut și mai puțin gustos
Depinde de soiul de ardei. Mai sunt si ardei a caror coaja poate fi mancata, asa cum au fost ai mei.