Tarta fara coacere cu ricotta si fructe

24 aprilie 2019Diva in Bucatarie

Tarta fara coacere cu ricotta si fructe. Tarta fara coacere cu ricotta si fructe este propunerea pe care v-o aduc in prag de sarbatori pentru a pregati un desert rapid, usor, racoritor.

Tarta fara coacere cu ricotta si fructe este propunerea pe care v-o aduc in prag de sarbatori pentru a pregati un desert rapid, usor, racoritor.

Ma gandesc ca veti tine cuptoarele ocupate cu pregatirea cozonacilor sau vreti sa faceti pasca, asa ca un astfel de desert, ce nu necesita coacare.

Poate completa meniul pentru masa de Paste, dar poate o idee foarte buna si pentru zilele toride de vara, cand nu vreti sa porniti cuptoarele.

Tarta aceasta a fost pregatita de Dana, prietena mea de la Iasi al carei blog cred ca va este familiar: prajituricisialtele.ro.

Am profitat de faptul ca Dana a venit in Bucuresti si am invitat-o sa faca parte din proiectul meu „Gatesc cu prietenii”.

In timp ce prietena mea a prezentat aceasta tarta, eu am facut o alta tarta fara coacere cu ciocolata si capsuni.

Imi plac deserturile acestea rapide, asa ca de-a lungul timpului am tot facut retete fara coacere si le-am strans intr-o colectie, pe care o puteti vedea si voi aici. 

Revenind la tarta pregatita de Dana, as vrea sa va arat mai jos cum se face o tarta fara coacere cu o crema fina de branza si fructe.

As vrea sa specific ca s-a folosit o tava cu fund detasabil. Aici este una de forma dreptunghiulara, dar poate fi folosita si o forma rotunda cu diametrul de 16-18 cm.

Biscuitii folositi in astfel de situatii sunt digestivi. Acestia se comporta perfect, absorb untul si pot fi presati pe orice forma.

In animate retete de cheesecake se pot inlocui cu piscoturi, dar in acest caz folosim doar biscuiti digestivi.

Untul trebuie sa fie gras. Minim 80% grasime. Acesta asigura gustul bun si calitatea unei prajituri.

Ricotta trebuie sa fie bine scursa, altfel textura se va schimba. Se poate adauga, dupa gust, ciocolata alba topita la bain-marie. Lamaia folosita in acest caz trebuie sa fie bio, cu coaja spalata foarte bine inainte de a fi rasa.

Dana a ales fructe in diverse culori pentru o prezentare frumoasa.

Se stie ca atunci cand ne place ceea ce vedem, vom dori sa si probam. Asa ca tarta aceasta este nu doar foarte gustoasa, dar si tare dragalasa.

Va las acum sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru tarta fara coacere cu ricotta si fructe.

INGREDIENTE:

Pentru blat (11*36cm):

180 g biscuiti digestivi

90 g unt topit si racit

Pentru umplutura:

250 g ricotta

70 ml smantana pentru frisca

50 g zahar pudra

1 lingurita coaja rasa de lamaie

Pentru decor:

fructe si flori comestibile

PREPARARE:

Biscuitii macinati (cu un robot sau zdrobiti bine cu un sucitor) se pun intr-un castron, iar peste ei se toarna untul topit.

Se amesteca cu mana, apoi se pun in tava si se preseaza bine (presam si peretii pentru ca atunci cand o scoatem din tava sa isi pastreze forma).

Se amesteca ricotta cu smantana pentru frisca, zahar pudra si coaja rasa de lamaie. Dupa ce se omogenizeaza compozitia se toarna in tava si se niveleaza.

Se decoreaza cu fructe (felii sau intregi) si se da la rece pentru 6-8 ore. In acest timp crema se va intari.

Dana a folosit aici capsuni, kiwi, afine, flori de toporasi.

Va invit sa urmariti si live-ul de pe facebook, aici veti vedea cum a pregatit Dana aceasta tarta, iar eu am facut o tarta fara coacere cu ciocolata si capsuni.

https://www.facebook.com/divainbucatarie.ro/videos/1205897812902749/

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *