Cartofi inabusiti cu usturoi
Cartofi inabusiti cu usturoi. Cartofi inabusiti cu usturoi. Cartofi inabusiti cu usturoi reteta. Cartofi inabusiti reteta de post. Cartofi inabusiti reteta diva

Cartofi inabusiti cu usturoi
Cartofi inabusiti cu usturoi reteta simpla, de post, serviti ca fel principal sau garnitura.
Acesti cartofi inabusiti cu usturoi, sunt un fel de cartofi taranesti (cartofi rantaliti cu ceapa si usturoi).
Sunt deliciosi si se pregatesc usor, ca varianta mai sanatoasa a cartofilor prajiti, fiind gatiti la abur.
Despre reteta
Ceapa si usturoiul au un rol esential, asigurand gustul deosebit, plin de savoare si arome placute.
Cartofii inabusiti cu usturoi se pot manca simpli, mai ales in perioada de post.
Gasesti peste 300 de retete de post aici.
Colectia este realizata respectand mai mult postul ortodox, in cel catolic fiind admis consumul de oua, lapte, branza.
Cartofii inabusiti cu usturoi se pregatesc foarte usor.
Timpul de gatire depinde de tipul cartofului, dar si de marimea feliilor.
Cartofii sunt legume preferate de romani, acestia fiind in topul celor mai consumate.
Mai multe retete cu cartofi gasesti caici
Sfaturi utile
- alege cartofi rosii sau cei mai putin fainosi pentru ca isi pastreaza forma si au o textura placuta
- pentru un gust mai bun poti sa inlocuiesti apa cu supa concentratat de legume
- poti personaliza reteta adaugand ierburi aromatice 9cimbru, rozmarin sau oregano).
Daca iti plac cartofii taranesti sigur vei iubi si cartofii inabusiti cu usturoi.
Fie simpli (in perioada postului), fie pe post de garnitura langa o friptura, acestia sunt un adevarat rasfat pentru papilele gustative.
Laas mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de cartofii inabusiti cu usturoi.
Ingrediente:
800 g cartofi
100 ml ulei
200 ml apa
1/2 lingurita sare
1 ceapa medie tocata
3 catei mari de usturoi pisati
optional: 1/4 legatura marar
Mod de preparare cartofi inabusiti cu usturoi:
Pregatire cartofi
Am curatat cartofii de coaja, i-am spalat bine si i-am taiat in jumatate, apoi fiecare jumatate in 2 sau 3 felii groase.
Cu cat sunt mai groase feliile, cu atat exista certitudinea ca vor ramane intregi.
I-am uscat cu un prosop inainte de a-i pune la gatit.
Prajire cartofi
Intr-o tigaie foarte mare (diametrul de 24-26 cm) am incins uleiul.
Trebuie sa fie doar pe fundul acesteia, un strat de 1 mm, nu mai mult.
In tigaia mea am turnat 100 ml ulei.
Cand s-a incins uleiul am pus cartofii si i-am calit la foc mediu in jur de 2 minute.
Am amestecat des in tigaie.
Adaugare apa
Am turnat apa peste cartofi si am presarat putina sare.
Am pus capacul si i-am lasat la foc mediu, amestecand usor, din cand in cand.
Operatiunea a durat in jur de 15 minute sau pana a fost absorbita apa.
Adaugare ceapa
In acest timp am tocat ceapa si am dat usturoiul prin presa.
Am pus ceapa peste cartofi, apoi am lasat sa gateasca ceapa fara capac.
In acest moment cartofii se pot rupe, asa ca i-am rotit cu grija pana s-au rumenit.
Am adaugat sare si am amestecat foarte usor pentru ca ceapa calita sa ajunga pe toti cartofii.
Adaugare usturoi
Cu un minut inainte sa opresc focul am pus usturoiul dat prin presa.
Am amestecat pentru ultima oara in tigaie, apoi am luat de pe foc si am presarat putin marar tocat.
Se poate pune patrunjel in locul mararului.
Servire
Se pot manca ca fel principal sau pe post de garnitura.
Daca iti raman poti sa ii pastrezi in frigider pana la 2 zile.
Adaugi 1-2 linguri de apa cand ii incalzesti la cuptorul cu microunde sau pe aragaz.
Simpli, dar tare buni!
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Mai jos aveti reteta de cartofi taranesti cu ceapa si slanina.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Îmi plac rețetele care le-am văzut👍
multumesc!