Biscuiti cu iaurt si cacao

4 martie 2019Diva in Bucatarie

Biscuiti cu iaurt si cacao. Va propun o reteta noua de biscuiti cu iaurt si cacao, fara oua si fara unt, deliciosi, pufosi si aromati.

Va propun o reteta noua de biscuiti cu iaurt si cacao, fara oua si fara unt, deliciosi, pufosi si aromati.

Biscuitii cu iaurt si cacao sunt crocanti la exterior, moi la interior, aromati si sunt atat de buni incat cu greu iti vei da seama ca nu au in compozitie oua sau unt. Lipsa acestora s-a observat insa in faptul ca biscuitii nu si-au pastrat perfect forma design-ului pe care am incercat sa o realizez cu interiorul unui capac al unui storcator foarte mic de lamaie.

In timp ce mancam un biscuite ma intrebam ce poate fi mai bun intr-o zi de luni plictisitoare, cand ma eram fara energie? Raspunsul este simplu: doi biscuiti. Sau trei. Sau cati am pofta si imi cad bine.

Dimineata am incheiat-o in cel mai fericit mod savurand acesti biscuiti. Au fost o mica bucurie si pentru fiul meu, caci am impartit desertul frateste.

Biscuitii cu iaurt si cacao se fac foarte usor. Practic in maxim 5 minute aluatul este gata pregatit. In alte 5 minute portionam aluatul astfel incat sa avem cantitate egala de aluat in toti biscuitii si ii modelam ca bilute in acelasi interval. Partea cu decorul este optionala, dara daca aveti rabdare puteti incerca ideea mea. Ingredientele le avem la indemana, asa ca putem trece rapid la pregatirea lor.

Aceasta reteta de biscuiti va fi iubita de toti cei care isi doresc deserturi fara oua. Si, pentru ca exista cazuri medicale in care anumite persoane nu au voie sa consume unt, ei bine, reteta biscuitilor cu iaurt si cacao va deveni preferata lor, langa o ceasca de cafea.

In perioada postului putem inlocui iaurtul grecesc cu crema de orez (crema de cocos sau soia) sau iaurt vegan. Promit ca voi iesi la fel de buni! Dealtfel, am mai pregatit niste biscuiti de post cu lamaie fragezi, fini si delicati, folosind doar lapte de soia. Reteta lor o gasiti aici.

Toate retetele de biscuiti pe care le-am facut de-a lungul timpului le gasiti aici– sunt peste 50 de retete ce asteapta sa fie incercate si savurate.

Iata de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru biscuitii cu iaurt si cacao:

Ingredientebiscuiti cu iaurt si cacao:

220 g faina

150 g iaurt grecesc

120 g zahar pudra

30 g cacao

60-70 ml ulei

5 g praf de copt

1 varf cutit sare

1 lingurita esenta rom

1 lingurita pudra de portocala (coaja rasa)

Mod de preparare biscuiti cu iaurt si cacao:

Intr-un vas amestecam ingredientele solide: faina, cacao, pudra de portocale,zahar pudra, sare, praf de copt.

In alt vas amestecam ingredientele lichide: iaurt, ulei si esenta de rom.

Punem ingredientele lichide peste cele solide si incepem sa framantam aluatul.

Avand in vedere ca nu are unt, vom trece imediat la modelarea bilutelor.

Cantarim aluatul si il impartim apoi in 24 bilute.

Le modelam intre palme. le putem lasa simple, sau le dam o forma speciala.

Eu am incercat cu cacacul unui storcator mic de lamiae sa realizez un model, dar acesta nu a rezistat la toti biscuitii in timpul procesului de coacere.

Coacem biscuitii timp de 12 minute, apoi ii lasam sa raceasca in tava.

Ii pudram cu zahar sau ii lasam simpli.

Va urez spor la pregatit biscuiti cu iaurt, fara oua si unt, pufosi si deliciosi.

Va invit sa va abonati la canalul de You Tube, unde voi posta curand retete noi, simple si delicioase.

Daca aveti cont de Instagram va astept aici.

In cazul in care va place sa impartasiti experientele din bucatarie va invit pe facebook in Grupul Gatesc Cu Prietenii

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *