Ciorba de conopida cu smantana si galuste de faina

15 ianuarie 2019Diva in Bucatarie

Ciorba de conopida cu smantana

Ciorba de conopida cu smantana si galuste de faina

Ciorba de conopida cu smantana si galuste de faina, fara carne, acrita cu suc de lamaie, este una din ciorbele cu legume cele mai simple si mai usor de pregatit.

Este plina sa savoare, culoare, cu texturi ce ne vor face sa o iubim.

Am pus in aceasta ciorba morcov, telina si ardei gras de trei culori. Toate acestea aduc nu doar un gust bun dar si culori frumoase, ceea ce face ca atunci cand in lingura avem toate aceste culori sa ne creasca apetitul.

Din fericire la noi in familie toata lumea mananca conopida. Nu este neaparat leguma preferata, dar cu siguranta ne bucuram de prezenta ei in farfurie.

Dealtfel am pregatit de-a lungul timpului mai multe retete de ciorba sau supe cu conopida, am folosit conopida in retete delicioase de gratin, in aperitive sau salate, dar si mancare cu pui sau muraturi. Pe toate le gasiti in acest link.

Reteta soacrei mele de supa ardeleneasca de conopidaare ingrediente mai putine si este imbogatita de prezenta orezului.

Eu iubesc aceasta reteta, cu multe legume si galuste de faina.

Daca va place conopida sigur o sa va placa si voua reteta mea.

Beneficii consumului de conopida

Conopida consumata in mod regulat ne va ajuta sa ramanem mai sanatosi, aceasta ajutand organismul in lupta impotriva bolilor de inima, dar ajuta si eliminarea toxinelor din organism.

Pe langa multe alte beneficii aduse sanatatii  conopida protejeaza si sistemul digestiv fiind o sursa buna de fibre.

In concluzie, ciorba aceasta cu conopida, galuste de faina si smantana vine la fix cu ideea mea de a face o mica pauza de la mancarurile grele.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru ciorba de conopida cu smantana si galuste de faina.

INGREDIENTE:

1 conopida medie (500-600g)

1 morcov maricel

cate 1 felie maricica din ardei gras de trei culori: verde, rosu si galben

1 felie telina de grosimea a 2 degete

1 ceapa medie

40 ml ulei

1.2 l apa calda/fierbinte

sucul de la 1 lamaie

2-3 crengute leustean tocate (sau 2 lingurite leustean uscat)

300 ml smantana pentru gatit

sare

1/2 lingurita boabe piper

Pentru galuste de faina:

1 ou mediu

1 varf cutit sare

10 ml apa minerala

4-5 lingurite faina

PREPARARE:

Pentru inceput va las modul de preparare prezentat video, apoi explicatiile scrise. Daca vreti sa urmariti reteta pe tot ecranul apasati pe watch on YouTube. 

Punem pe foc o oala cu apa incare vom fierbe galustele. Pana ajunge la punctul de fierbere ne ocupam de ciorba de conopida. Pentru inceput tocam legumele in cubulete, iar ceapa foarte marunt. Calim ceapa in uleiul incins pana devine sticloasa, apoi adaugam legumele tocate.

Le calim impreuna in jur de 4-5 minute, la foc mic, apoi adaugam 1.2 l apa calda. Lasam legumele sa fiarba aproximativ 15 minute, apoi adaugam sare, piper si conopida desfacuta in buchetele ce au fost bine spalate sub jet de apa.

Lasam totul sa fiarba inca 10 minute. In acest timp pregatim galustele de faina.

Punem un ou intr-un bol si il batem cu un varf de cutit de sare. Adaugam 10 ml apa minerala, amestecam, apoi incoporam faina, adaugand treptat cele 4-5 lingurite de faina. Trebuie sa obtinem o consistenta groasa, ca o budinca, dar nu foarte tare.

In reteta video se va vedea exact consistenta pe care trebuie sa o aiba galustele de faina.

Adaugam sare in apa fierbinte, ce tocmai daduse in clocot, apoi luam din aluat putin, cat sta intre 2 lingurite si  il punem in oala la fiert. Lasam galustele sa fiarba in jur de 5 minute, apoi le scoatem cu o paleta cu gauri. Daca ies foarte mari le putem taia cu un cutit.

Punem in ciorba leusteanul, sucul de lamaie si galustele. Lasam pe foc inca 2 minute, apoi oprim focul si adaugam smantana pentru gatit.

Servire

Ciorba de conopida cu smantana si galuste de faina este gata!

Poate fi servita imediat cu paine taraneasca sau simpla.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *