Restaurantul BistroMar s-a deschis in Piata Floreasca

18 iunie 2018Diva in Bucatarie

Restaurantul BistroMar s-a deschis in Piata Floreasca

Restaurantul BistroMar s-a deschis in Piata Floreasca, cu o investitie de circa 200.000 de euro

  • BistroMar este un restaurant pe baza de specialitati din peste si fructe de mare, preparate exclusiv cu produse marca Alfredo Seafood
  • Restaurantul are la baza un concept inedit de Gourmet Bistro, care functioneaza atat ca bistrou, cat si ca magazin de desfacere al Alfredo Seafood pe partea de produs crud si ambalat
  • Proprietarii BistroMar isi propun ca pana la finele lui 2019 sa ajunga la o cifra de vanzari de 100.000 de euro pe luna si la 1 milion de euro pe an, la finalul primilor doi ani de operare (2020).

Bucuresti, 14 iunie 2018. BistroMar, restaurant care ofera cea mai bogata gama de specialitati din peste salbatic, de acvacultura si fructe de mare exclusiv marca Alfredo Seafood, a fost deschis in urma unei investitii de aproximativ 200.000 de euro. Tinta pentru primul semestru de activitate este atingerea pragului de rentabilitate, urmand ca la finalul lui 2019, sa inregistreze o cifra de afaceri de 100.000 eur lunar ca apoi sa stabilizam afacerea la circa 1 milion de euro cifra de afacere anual. BistroMar este o afacere de familie, care imbina cunostintele si expertiza de business ale fratilor Darmanescu : Mihai Cristian Darmanescu, fondatorul Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante marci locale de peste si fructe de mare si Diana Darmanescu, antreprenoare de succes in industriile farma si productie de ambalaje.

Restaurantul este situat in Bucuresti, in incinta Pietei Floreasca, pe strada Banul Antonache nr. 41 si dispune de o suprafata de 50 m2 in interior si de o terasa de 30 m2. Axat pe conceptul de live cooking, BistroMar este un Gourmet Bistro care imbina spiritul relaxat cu un decor urban si o echipa prietenoasa. Printre particularitatile restaurantului se numara pregatirea specialitatilor direct in fata clientilor, care pot discuta cu bucatarii si le pot cere sfaturi culinare sau pot solicita anumite personalizari ale retetelor, in functie de gust. BistroMar este unul dintre foarte putinele restaurante din capitala in al carui meniu se regasesc numeroase specialitati din peste salbatic. Un alt avantaj este varietatea extrem de mare de soiuri de peste si fructe de mare, care provin din toate colturile lumii. O parte dintre ele sunt produse ultra proaspete, pescuite si transportate in tara in intervale ce variaza intre 10 si maximum 60 de ore. Specialitatile marine si oceanice inedite si foarte proaspete sunt expuse intr-o vitrina cu gheata de unde clientii pot alege ce anume doresc sa testeze. Din punct de vedere al preturilor, BistroMar se incadreaza in segmentul medium-high, o masa de pranz pentru o persoana situandu-se in jurul a 90 de lei in regim à la carte si a 60 de lei in cazul meniului zilei.

Deschiderea BistroMar este un proiect de suflet, la care ma gandesc de 4 ani. Dupa 15 ani de experienta in alegerea si prelucrarea celor mai bune soiuri de peste si fructe de mare, acest pas mi s-a parut firesc. Alfredo Seafood are deviza peste perfect ales, iar acum, prin BistroMar, avem ocazia sa aducem aceste produse de cea mai buna calitate direct in farfuria consumatorilor. Am gandit BistroMar ca pe o imbinare intre un Gourmet Bistro unde sunt servite specialitati savuroase gatite dupa retete semnate de Chef Catalin Jernoiu si o pescarie unde vindem atat produse crude, vrac cat si ambalate. De asemenea, clientii pot alege si varianta take away, luand acasa preparatele pregatite chiar in fata lor. Pe viitor luam in considerare extinderea BistroMar in sistem de franciza, iar deocamdata ne concentram de bunul mers al primei unitati deschise”, a declarat Mihai Cristian Darmanescu, director general BistroMar si fondator Alfredo Seafood.

Pestele si fructele de mare, expuse in vitrina cu gheata provin in special  din marile continentale ale Europei, din surse mai apropiate, cum sunt: Grecia, Italia (Mediterana) dar si mai indepartate cum sunt Spania (Atlantic), Danemarca, Norvegia, Irlanda, Franta, Portugalia. Propunem si produse ambalate congélate din origini indepartate USA, Rusia, Africa de Sud, India, Argentina. Atentia Alfedo Seafood in selectarea si prelucrarea pestelui este completata de pregatirea sa dupa retete deosebite, de catre echipa de bucatari a BistroMar, si de alegerea celor mai sanatoase si de calitate ingrediente. Astfel, retetele create de Chef Catalin Jernoiu sunt asezonate cu sosuri si garnituri pentru care se folosesc lamai, rosii, carciofi si mascarpone din Italia, legume baby (legume in miniatura complet coapte) din Belgia, verdeturi de la furnizori locali atent verificati etc.

Printre specialitatile vedeta ale meniului, dintre care o parte se gasesc doar la BistroMar, se afla:  tonul rosu proaspat, dorada regala salbatica, lupul de mare, crevetii salbatici de Argentina, pagel (dorada roz), scorpia de mare, randunica de mare, John Dory (peste dulgher), dentex, seriola , limba de mare , calcanul, peste spada, scoici St. Jacques, stridii, langustine, peste unditar dar si pesti comuni cum ar fi codul , merluciul , macroul si heringul. Meniul contine preparate pentru toate gusturile, avand si retete simple, dar care se remarca printr-o savoare deosebita, cum sunt: hamsiile prajite, salata de icre sau borsul de sturion, etc.

“Unul dintre obiectivele BistroMar este si sprijinirea campaniei de crestere a consumului de peste la minimum o masa pe saptamana. Printre cele mai mari probleme, care mentin Romania pe locurile codase in Europa in ceea ce priveste consumul de peste pe cap de locuitor, este aparenta dificultate a pregatirii sale. Noi, la BistroMar, incercam sa si explicam clientilor care sunt cele mai eficiente metode de gatit, ne ocupam de filetat, desolzire etc., asadar continuam in mod direct procesul de educare despre care am tot vorbit in ultimii doi ani”, a concluzionat Mihai Cristian Darmanescu.

BistroMar este un restaurant pe baza de specialitati din peste si fructe de mare, deschis la inceputul anului 2018. Acesta functioneaza intr-un concept integrat, fiind si primul magazin de desfacere a produselor marca Alfredo Seafood, brand cu o experienta de 15 ani in selectarea, importul, prelucrarea si distributia produselor de peste si fructe de mare de cea mai buna calitate.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *