Prajitura cu rubarba in vin rose
Prajitura cu rubarba in vin rose
Prajitura cu rubarba in vin rose, simpla si pufoasa, cu gust dulce-acrisor
Prajitura cu rubarba in vin rose este in realitate una din cele mai simple si mai bune prajituri, in care aroma vinului rose isi pune amprenta transformand un banal pandispan in ceva deosebit prin gust si aroma.
Profitand la maxim de ceea ce imi ofera gradina, dar si pentru faptul ca rubarba si coacazele se gasesc in aceasta perioada in orice supermarket, va propun sa incercati acest desert care se face usor, rapid, fara sa fie nevoie de tehnici speciale de gatire.
Un vin rose spumant si aroma de scortisoara sunt acelea care au influentat gustul final. Rubarba este pregatita putin in avans si imprumuta de la acestea tot ce este mai bun. Pentru cei care nu au mancat inca o prajitura cu rubarba, acesta este momentul in care trebuie sa ii dati o sansa.
Are gust acrisor, putin acid. Eu am descoperit-o cand am ajuns in casa socrilor mei si am baut un compot cu rubarba. Ei aveau cateva tufe maricele, asa ca in momentul in care ne-am mutat la casa noastra prima planta din gradina a fost rubarba (si una de leustean). Am destul de multe retete pregatite cu rubarba, asa ca va invit sa va inspirati si sa le incercati. Colectia retetelor cu rubarba este aici– gasiti retete de chec, prajituri, sirop, cheesecake si altele.
Vinul rose folosit l-am primit zilele trecute este un vin frizzant, casual-chic ce asteapta sa fie folosit pentru momente speciale. Este un vin special, perfect de baut in perioada verii.
Prajitura cu rubarba in vin rose am pregatit-o prima oara in forma patrata mica (asa cum au vazut multi postarea de pe instastories), dar s-a mancat atat de repede ca nu am apucat sa ii fac pozele finale. Vreau sa spun ca nu am mai gasit decat niste firimituri. Am lasat prajitura la racit si cand am revenit sa o tai disparuse de parca cineva facuse un fel de „abracadabra”.
Cred ca acest lucru vorbeste de la sine despre cat de buna este. Am refacut-o a doua zi si acum va las sa vedeti despre ce anume tot povestec aici.
Ingrediente:
(tava 23*28 cm)
6 oua
300 g zahar
300 g faina
150 ml ulei
1 lingurita praf de copt – optional
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru topping:
350 g rubarba
1 ceasca coacaze rosii
150 ml vin rose spumant
2 linguri zahar
1/2 lingurita pudra de scortisoara
Mod de preparare:
Am cules rubarba si coacazele din gradina, apoi le-am spalat si curatat – in aceasta perioada se gasesc in orice supermarket. Am pregatit si vinul rose pentru a aroma rubarba.
Punem rubarba taiata in bastonase de marime medie in tava, apoi presaram zaharul si scortisoara si turnam vinul rose. Le coacem 8 min. la 200°C.
Pentru a pregati blatul vom incepe sa mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare alba, cu volum dublu fata de momentul in care am inceput. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma foarte tare, ca pentru bezele, apoi incorporam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, de jos in sus. Turnam usor uleiul, amestecand de jos in sus, esenta de vanilie, apoi incorporam faina. Pentru cei care nu au obisnuinta de a pregati pandispan sau chec fara praf de copt il pot adauga in acest moment. Daca avem grija sa obtinem spuma de albusuri tare si adaugam restul ingredientelor corect nu avem nevoie de praf de copt.
Adaugam coacazele rosii si amestecam usor. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, presaram rubarba, apoi coacem prajitura aproximativ 25-30 minute ( sau pana trece testul cu scobitoarea) in cuptorul preincalzit la 180°C.
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca pe un gratar.
O mancam simpla sau pudrata cu zahar.
Va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube