Oua vopsite in coji de ceapa
Oua vopsite in coji de ceapa. Oua vopsite natural in coji de ceapa. Reteta oua vopsite in coji de ceapa.
Oua vopsite in coji de ceapa. Oua vopsite natural in coji de ceapa. Reteta oua vopsite in coji de ceapa.
Oua vopsite in coji de ceapa, fara chimicale, ieftin. Oua vopsite in coji de ceapa ce contin pigmenti naturali.
Le puteti vopsi si pentru Pasti, dar si pentru Inaltare.
Probabil multi dintre noi ne intoarcem in perioada Sarbatorilor la retetele traditionale ale mamelor si bunicilor nostre, din dorinta de a pregati si realiza lucrurile cat mai natural.
Dar, o facem si pentru faptul ca devenim nostalgici gandindu-ne la momentele ce urmeaza a fi petrecute alaturi de familia noastra si realizand in acelasi timp o paralela a sarbatorilor copilariei noastre.
Copilul meu nu este neaparat un fan al ouălor colorate simplu natural, in coji de ceapa, el iubeste culorile.
Special pentru el pregatesc oua vopsite cu sfecla rosie, turmeric si varza rosie, asa cum am aratat in aceasta postare.
Cand era mic cautam diverse modele ce puteau fi lipite pe oua si trebuia sa folosesc si vopsea din comert, era fascinat de culorile puternice.
Acum nu mai am aceasta problema, important este ca rezultatul final sa fie estetic, prezentat frumos.
Pentru ouale vopsite in coji de ceapa am strans cojile din ultimile trei saptamani, atat de la ceapa galbena, cat si de la cea rosie.
Le-am pastrat intr-o punga, langa restul de ceapa, ca sa fiu sigura ca nu mi le arunca cineva crezand ca sunt resturi menajere.
Nuanta aceasta inchisa nu am obtinut-o imediat dupa fierbere, pareau mult mai deschise la culoare.
Mi-am propus sa le mai las 10 minute in apa in care au fiert, dar am venit la calculator sa postez o reteta si am ramas la birou cam 30 minute.
Uitasem complet de oua, dar cand le-am scos, dupa acest interval de timp, am avut senzatia ca s-au facut negre.
Le-am dat jos ciorapii si verdeturile, le-am uns cu grasime si in final am obtinut niste oua superbe.
Daca folositi coji de ceapa de o singura culoare acestea devin mai rosii cu cojile de la ceapa rosie si mai maronii-bej cu cele de la ceapa galbena.
Ouale se fierb direct in aceasta apa colorata, nu se fierb inainte.
Se spune ca ouale se fierb in Joia Mare, dar stiu multe persoane care le vopsesc in Vinerea Mare sau sambata.
Parerea mea este ca nu trebuie sa ne cramponam in zile fixe pentru acest lucru. Timpul si joburile din zilele nostre nu sunt permisive cu toata lumea.
Cum ar fi ca un doctor dupa de a stat in garda 24 ore sa vina sa vopseasca oua doar pentru ca in joia mare se face asta?
Nici jobul meu, cand lucram in Pro Tv nu imi permitea tot timpul sa fac ce vreau. Aveam zile in care ajungeam acasa la ora 22.00.
Ce sa fac la ora aceea? Sa mananc, sa fac o baie si sa ma arunc in pat pentru ca urma inca o zi grea.
Oameni buni, faceti cand aveti timp acest lucru! Sarbatorile trebuie sa fie motiv de bucurie, nu un stres.
Ca sa prinda mai bine vopseaua trebuie sa folositi oua albe.
Am pregatit doar 8 oua vopsite in coaja de ceapa, cate 2 pentru fiecare, asa ca iata ce am folosit si cum am procedat:
Iata ce ai nevoie pentru oua vopsite in coaja de ceapa:
8 oua albe
coji de ceapa rosie (cam de la 35 buc. mari)
coji de ceapa galbene (18 buc medii-mari)
6 lingurite otet
1 lingurita sare
2 l apa
Cum sa faci oua vopsite in coaja de ceapa:
Am scos ouale din cofraje si le-am spalat bine cu apa si detergent, apoi le-am uscat. Am pus intr-o oala cojile de ceapa.
Am turnat apa rece peste cojile de ceapa, am adaugat otetul si sarea si am pus oala la fiert.
Cat timp acestea fierb (le-am lasat in jur de 15 -20 minute sa fiarba in clocot, la foc mediu) am aranjat decorul din frunze pe fiecare ou si le-am imbracat apoi cu ciorapii subtiri.
Am strans foarte tare ciorapul in jurul oului, am legat cu ata si am taiat surplusul de ciorap.
Am pus ouale in apa ce s-a colorat intre timp.
Am fiert ouale timp de 10 minute fix din momentul in care apa a dat in clocot, apoi am luat oala de pe foc.
Am verificat culoarea si, asa cum am spus, mi s-a parut prea deschisa, intre bej si maro, nu parea deloc rosiatica.
Mi-am propus sa le mai las inca 15 minute, dar au ramas inca 30 minute si s-au colorat intens.
Cand le-am scos din apa erau inca calde, asa ca le-am uns cu untura, cu ajutorul unei carpe.
Sper sa va fie de folos si sa colorati si voi oua in coji de ceapa.
Sa aveti sarbatori frumoase si linistite!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Bravo