Cozonac zebra
Cozonac zebra. Cozonac marmorat. Reteta cozonac zebra. Cozonac zebra reteta. Cozonac zebra simplu. Cozonac marmorat zebra.

Cozonac zebra, frumos si gustos
Reteta de Cozonac Zebra
Reteta de cozonac zebra este una dintre cele mai simple si mai frumoase retete de cozonac – gustoasa, pufoasa si spectaculoasa.
Marmorat precum un pandispan, efectul este obtinut prin suprapunerea unor fasii de aluat alb si aluat cu cacao. Rezultatul: o adevarata incantare atat pentru ochi, cat si pentru papilele gustative.
Un Cozonac Simplu si Versatil
Un cozonac delicios, realizat chiar si fara umplutura, poate fi deliciul perfect pentru sarbatori, dar si pentru orice moment in care dorim ceva bun.
Poate fi gustarea dulce de langa o cana de lapte, pachetelul de scoala pentru copii sau rasfatul nostru de la birou, alaturi de o ceasca de cafea.

Ingrediente Accesibile si Arome Fine
Aceasta reteta este extrem de simpla, usor de pregatit si nu necesita ingrediente scumpe.
Aromat si bine crescut, cozonacul zebra va deveni cu siguranta una dintre cele mai iubite retete din caietul vostru.
Arome si Ingrediente Folosite
Am folosit esenta naturala de vanilie, zahar vanilat bourbon si pudra de cacao neagra, cu aroma intensa, care ofera atat gustul bogat, cat si contrastul spectaculos al dungilor.
Cum Obtinem Culoarea Perfecta
Mie nu imi plac cozonacii foarte „bronzati”, asa ca prefer sa il acopar dupa 20–30 de minute, atunci cand prinde culoarea aramie.
Uneori, cozonacii se coloreaza prea tare (parand arsi) din cauza galbenusului aplicat inainte de coacere.
Decorarea Cozonacului
Cozonacul fierbinte, proaspat scos din cuptor si uns cu galbenus, permite presararea de zahar pentru decor, zahar tos sau alte ornamente dulci din comert, care se vor lipi perfect.
Galbenusul nu ramane crud, datorita temperaturii ridicate a cozonacului la scoaterea din cuptor.
Inspiratie Dulce din Familie
Copilul meu m-a intrebat daca voi adauga si decoruri colorate din zahar, asemenea celor folosite la cozonacul cu rahat pe care il pregatesc anual pentru el.
Si cred ca ideea nu e deloc rea — un copil poate fi o sursa minunata de inspiratie pentru orice mama.
Cozonacul Zebra in Colectia de Retete
Reteta de cozonac zebra completeaza colectia mea de retete pregatite de-a lungul timpului.
Special pentru Sarbatorile Pascale, am adunat toate retetele de pasca si cozonaci intr-o singura postare, pe care o puteti accesa prin linkul acesta.
Sfaturi pentru Un Design Reusit
Pentru a obtine modelul specific „zebra”, urmariti modul in care sunt taiate benzile de aluat cu cacao si cum sunt suprapuse cu cele albe.
Nu este nevoie sa cantariti bucatile – taiati-le „la ochi” in dimensiuni aproximativ egale.
Recomandare Video
Va las mai jos cateva indicatii, dar cel mai bine este sa urmariti filmul de prezentare.
Daca va place reteta, va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
Daca imi trimiteti poze cu cozonacul zebra, ma veti face foarte fericita!
Abia astept sa le postez si sa va multumesc anticipat pentru distribuirea retetei.
Asadar, sa trecem la fapte si sa pregatim un cozonac zebra delicios!
Ingrediente:
(Pentru un cozonac foarte mare – 30*15 cm)
700 g faina
300 ml lapte
200 g zahar
1 plic zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker
4 galbenusuri
50 ml ulei
1 plic drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata Dr. Oetker
1 lingurita finesse de lamaie
1 lingurita esenta naturala de vanilie
50 g cacao neagra
60 ml lapte – pentru dizolvat cacao
1 lingurita esenta rom Dr. Oetker
Pentru decor:
1 ou
1 plic zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker
zahar special pentru decor
Mod de preparare cozonac zebra:
Va las sa descoperiti cat de usor se face urmarind filmul de mai jos si va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.

Daca il pregatiti va astept pozele, iar daca veti distribui reteta va multumesc!
Spor la pregatit cozonac zebra!
Sarbatori fericite!
Iata si cozonacul pregatit de Anca Arsenie. Multumesc!!

Si cel pregatit de Ana-Maria Cristea arata senzational! Multumesc!!

Multumesc Corina Okros pentru poza. Arata delicios!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Paginamea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.




















Buna. Dupa ce se pune in forma nu se mai lasa deloc la crescut?
La min.2.31 scrie ca sta la dospit 30 minute. Multumesc!
Arata minunat! De unde ai cumparat acel zahar special de ornat? nu l-am mai vazut pe piata si arata foarte bine pe cozonac!
Nu stiam ca ai retete video, se vede ca n-am mai trecut de mult, dar promit sa revin mai des 🙂
L-am cumparat din Germania.
Buna draga mea , eu sunt in Grecia nu am produse de la Dr OETKER, dar vreau sa fac cozonacul zebra pot participa și eu la concurs .
Mulțumesc
Multumim mult pentru reteta !Arata supeeer cozonacul!Felicitari!
Buna ziua,
Conteaza ce fel de faina folosim?
Multumesc
Cea mai buna faina pentru cozonac este 000, dar puteti folosi si alt tip de faina.
Buna! Ce gramaj are plicul de drojdie uscata? Mulțumesc!
Buna! Are 7 g
Mulțumesc frumos!
De ce nu avem si reteta scrisa- prepararea -, nu putem mereu sa accesam filmul…
La majoritatea retetelor video am pus si text scris. In acel moment asa mi s-a parut ca este mai bine.