Ceai de ghimbir
Ceai de ghimbir
Metoda corecta de preparare a ceaiul de ghimbir o veti putea vedea mai jos, dar pentru inceput o sa va povestesc despre benefiicile acestuia.
Se pare ca ceaiul de ghimbir este folosit pe post de remediu de mii de ani, avand rezultate bune in tratarea racelilor de sezon, infectiilor respiratorii, artritei, intareste sistemul imunitar, este un adevarat aliat in cazul durerilor musculare, indigestiei si migrenelor. Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, calciu, zinc, magneziu, vitamine si uleiuri esentiale, un adevarat cocktail ce ajuta la detoxierea organismului si inlatura oboseala. Consumul zilnic de ceai de ghimbir poate ajuta la scaderea colesterolului, blocheaza depunerea grasimilor pe artere si ajuta in tratarea racelilor. Ghimbirul ajuta chiar si in combaterea simptomelor de greata, asa ca este indicat mai ales persoanelor care au astfel de probleme in timpul calatoriilor.
Pentru ca ceaiul nostru sa fie o mica doza de sanatate ar trebui sa folosim radacina proaspata de ghimbir. Aceasta se gaseste in orice supermarket sau hipemarket, asa ca cel mai bine o cumparam si renuntam la plicurile de ceai ce promit ca au in ele ghimbir. Imi place ghimbirul, m-am indragostit de gustul putin iute si il folosesc ori de cate ori am ocazia, cautand sa il folosesc si in forma proaspata pentru a profita la maxim de calitatile acestuia. Retetele de apa cu ghimbir, castravete si mentasau cea de limonada cu limette si ghimbir sunt doar cateva exemple.
Pentru ceaiul nostru avem nevoie doar de ghimbir si apa, mierea, sucul de lamiae si menta sunt cu totul optionale. Sigur, putem inlocui mierea cu zahar, zahar de cocos, sirop de agave, in functie de gusturi si de stilul nostru de viata.
Exista insa si contraindicatii pentru ceaiul de gimbir, iar acestea le vizeaza in primul rand pe femeile insarcinate, apoi consumul in exces poate duce la hiperaciditate gastrica. Din acest motiv, in general, recomand consumul cu moderatie.
INGREDIENTE:
2-3 cm radacina ghimbir
750 ml apa fiarta in clocot
sucul de la 1 lamiae + felii de lamaie pentru servit
1-2 linguri miere de albine/ zahar / zahar de cocos/ sirop de agave
cateva frunze de menta
PREPARARE:
Spalam bine radacina de ghimbir, apoi o curatam de coaja si o taiem rondele sau fasii subtiri.
Punem ghimbirul intr-o cana (sau o oala micuta) ce poate fi acoperita cu o farfurie sau un capac. Punem apa la fiert si cand da in clocot o putem turna peste radacina de ghimbir. Acoperim si lasam sa infuzeze 10 minute.
Dupa acest interval adaugam suc de lamaie, miere de albine si cateva frunze de menta. Amestecam pana se topeste mierea, apoi putem bea ceaiul de ghimbir.
te invit si pe canalul meu de YouTube
Ceaiul de ghimbir este ceaiul meu preferat, mai ales daca este cu lamaie, menta si indulcit cu miere 🙂