fbpx

RETETE RECENTE

APA CU GHIMBIR, CASTRAVETE SI LAMAIE

December 22, 2014 | CATEGORIA

apa-cu-ghimbir,-castravete-si-lamaie

Apa cu ghimbir, castravete si lamaie – o solutie buna atat pentru hidratare in zilele de vara, cat si pentru a beneficia de proprietatile pe care le ofera ghimbirul sau castravetele.

Daca mancam prea mult sau avem senzatia de balonare este clar ca am mancat ceva ce nu ne face bine sau mult peste cat suporta stomacul nostru.

Pentru a scapa de senzatia de balonare ar trebui sa bem 2 l de apa plata cu ghimbir, castravete proaspat si lamaie. Pare ciudat, dar efectul este garantat si face mai bine decat orice medicament am lua. Retineti ideea 😉 !

 

INGREDIENTE:

(portia este pentru 1 persoana)

2 l apa plata la temperatura camerei

1 lingurita varfuita ghimbir proaspat ras

1/3 castravete lung – aproximativ 10 cm

1 lamaie

cateva frunze de menta

PREPARARE:

Scoatem o ceasca de apa din sticla, apoi adaugam ghimbirul ras, castravetele taiat fasii (dupa ce l-am curatat de coaja) si felii de lamaie. Punem in sticla si 2-3 ramuri cu frunze de menta si lasam lichidul sa traga din arome, transformandu-se intr-un adevarat elixir pentru organismul nostru. Amestecam bine dupa 1 ora, mai lasam minim trei ore (amestecand din cand in cand continutul), apoi putem bea. Daca pregatim aceasta apa cu 12 ore inainte efectul va fi si mai bun.

Sa va fie de folos!

Comentarii

  • Gina Bradea

    E minunata aceasta limonada. Lamaia este un acid puternic, are efect diuretic si este foarte indicata in alimentatia alcalina(curata candida din organism),iar castravetele este hidratant. Ghimbirul are un efect grozav impotriva greturilor si a balonarii, pastilele contra raului de masina, avion sau a raului de mare, au in compozitie ghimbir. Asa ca aceasta combinatie este ideala pentru sanatate, detoxifiere, slabit, vitaminizare… 🙂

  • claudia biri

    Am incercat si eu aceasta bautura si este cea mai buna bautura racoritoare pentru zilele caniculare.

  • Anna

    Este obligatoriu sa fie castravetele lung?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *