Ricotta coapta cu spanac si oua de prepelita

25 ianuarie 2018Diva in Bucatarie

Ricotta coapta cu spanac si oua de prepelita. Nu stiu cum se face ca in vacante si in astfel de deplasari mananc mai mult ce de obicei, apoi simt nevoia sa am cateva zile in farfurie doar lucruri simple.

Ricotta coapta cu spanac si oua de prepelita pentru mic dejun, gustare sau cina usoara, este o reteta rapida si sanatoasa. Branza italiana este usoara, cremoasa, delicata, cu un continut scazut de grasimi. Partea cea mai buna a acesteia este ca poate fi folosita atat la mancaruri/ gustari sarate, cat si la deserturi.

Ricotta se realizeaza din resturile altor tipuri de branza (mascarpone sau provolone), dar si din cheagul laptelui separat de zer. In general se foloseste lapte de oaie, dar exista si ricotta din lapte de bivolita.

Spanacul, planta-leguma plina de vitamine, potrivit pentru cei care au nevoie sa se refaca urgent dupa o boala grea sau au probleme de anemie, acnee, este perfect nu doar pentru proprietatile lui, ci si pentru contrastul de culoare. In plus, se combina perfect cu aceasta branza, rezultatul acestei uniunii fiind intalnit in zeci de retete italiene.

Ouale de prepelita sunt trecute de catre multi nutrtionisti pe primul loc in categoria alimentelor sanatoase.  Cercetatorii britanici sustin chiar ca acestea ar trebui sa se numeasca „super-alimente”., fiind bogate in vitamine, minerale, potasiu, fier, etc. Partea buna care ramane in urma gatirii lor este ca sunt dietetice, continand foarte putine calorii.

Reteta de ricotta cu spanac si oua de prepelita, pregatita la cuptor este dietetica si usor de pregatit, incat o veti include adesea in meniul vostru cand veti dori sa slabiti sau pur si simplu vreti dori o reteta simpla, sanatoasa.

Daca vrem sa imbunatatim reteta de mai jos, atunci adaugam niste seminte de pin (prajite putin cu ceapa verde), cateva cuburi de ardei gras rosu (adaugate tot in momentul in care se caleste ceapa) sau felii de rosii cheery puse printre ouale de prepelita, inainte de a fi pus vasul in cuptor. Stiti, eu deja ma gandesc la primavara, la temeraturi ce trec in termemometru de 15°C. Si faptul ca abia am revenit din Italia, unde am vizitat fabrica Franke, cred ca m-a influentat si am avut pofta de ricotta cu spanac la cuptor.

Nu stiu cum se face ca in vacante si in astfel de deplasari mananc mai mult ce de obicei, apoi simt nevoia sa am cateva zile in farfurie doar lucruri simple.

Si, iata cum am pregatit rapid un mic dejun gustos, pentru mine si ai mei si, in acelasi timp, o noua reteta pentru voi.

INGREDIENTE:

250 g ricotta

2 linguri ulei masline

2 cepe verzi

50 g spanac

sare

piper proaspat macinat

1/4 lingurita coaja rasa de lamaie

7-9 oua de prepelita

paprika afumata pentru decor (boia dulce)

PREPARARE:

Tocam ceapa verde si o calim in ulei pana se inmoaie.

Adaugam baby spanac si il sotam maxim 1 minut.

Punem branza ricotta peste acestea, sare, piper si coaja rasa de lamaie, apoi amestecam pana omogenizam compozitia. Facem micu gauri cu o lingurita din loc in loc, ca niste cuiburi, urmand ca in acestea sa punem ouale de prepelita.

Coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pana se coc ouale (in functie de gust le lasam mai moi sau pana devin tari).

Scoatem din cuptor, presaram putina paprika afumata (sau boia dulce) si putem manca.

Simplu si bun!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *