RETETE RECENTE

OMLETA CHINEZEASCA CU ROSII

January 23, 2018 | CATEGORIA

Omleta chinezeasca cu rosii – mic dejun in stil asiatic- o reteta simpla si gustoasa. Toata lumea stie sa faca omleta. Cred ca nu exista cineva sa nu incerce sa adauge diverse alte ingrediente si sa transforme o omleta banala in ceva gustos. Fie ca alegem doar clasicul cascaval sau sunca, ciuperci sau alte legume, garantat reteta proprie va fi cea mai buna.

Asa spun si chinezii despre aceasta omleta. Ca este cea mai buna. Are rosii proaspete, ceapa verde si un sos ingrosat cu amidon. Eu am incercat-o si mi-a placut. Si acolo, in China, dar si la mine in bucatarie.

Avand in vedere ca mi-ati cerut filmulete cu retete simple, v-am respectat dorinta si am facut acum o luna un film ce poate fi vizionat pe canalul de You Tube Diva In Bucatarie, dar si la finalul retetei. Am gasit chiar si o melodie care sa se potriveasca cu tematica acestei retete.

Nu stiu de ce omleta este considerata mancarea studentului, caci cei pe care ii stiu eu aveau retete mai complexe.

Din reteta de mai jos se pot infrupta la micul dejun doua persoane, in portie moderata. Cel putin eu si sotul meu ne-am declarat multumimiti de ceea ce I-a revenit fiecaruia in fafurie.

INGREDIENTE:

3 oua mari

sare

2 rosii mici -medii

2 cepe verzi

1/2 lingurita zahar

1/2 lingurita amidon

100 ml suc rosii

120 ml ulei pentru prajit (4 linguri)

PREPARARE:

Pentru inceput tocam ceapa verde, apoi rosiile in felii mai mari. In aproximativ 60 ml ulei calim ceapa verde si rosiile la foc mediu.  Adaugam zahar, suc de rosii si amidon, amestecand usor pentru a omogeniza. Luam de pe foc in maxim 1 minut, cand observam ca incepe sa se ingroase sosul.

Batem ouale cu sare, apoi le turnam intr-o alta tigaie, peste 2 linguri ulei incinse si prajim ouale amestecand astfel incat sa fie bine facute. Punem rosiile calite peste oua, mai lasam pe foc 30 secunde si omleta chinezeasca cu rosii este gata.

Iata si filmul de prezentare, ce va ajuta sa vedeti cat de usor se pregateste aceasta omleta:

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *