Tarta cu mere, pere si gutui
Tarta cu mere pere si gutui. Reteta de tarta cu mere pere si gutui. Cum facu tarta cu mere, pere si gutui. Tarta de toamna


Ingrediente:
pentru aluat fraged: 350-400 g faina (in functie de marimea oului) 100 g zahar 1 plic praf de copt 1 ou + 1 galbenus 200 g unt 3 linguri smantana 1 lingurita esenta vanilie pentru umplutura: 2 mere mici 2 pere de mici-medii 1 gutuie medie-mare 50 g zahar 1 varf cutit cardamom 1 varf cutit nucsoara 1/4 lingurita scortisoara 1/4 lingurita pudra de coaja de portocaleMod de preparare:
Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele intr-un bol, apoi il framantam pana devine neted si nu se lipeste de maini. Il impartim in doua 2 bucati, in proprtie de 70-30 %. Partea mai mare va fi baza. O intindem putin cu un sucitor pe un blat presarat cu faina, mutam apoi aluatul in tava si continuam sa il aranjam cu mana, apoi il intepam cu furculita pentru a impiedica cresterea excesiva si a-l forta sa creasca uniform.
Curatam fructele de coaja. Radem gutuia cat mai fin, apoi merele si perele le taiem in felii foarte subtiri si apoi le tocam in cuburi mici. 
Punem fructele intr-o oala cu zahar si le calim 4-5 minute amestecand permanent pentru a nu se lipi, adaugam 100 ml apa si lasam pe foc pana se evapora complet lichidul. Oprim focul, adaugam condimentele si amestecam pana omogenizam compozitia, apoi o lasam sa se raceasca. Punem peste baza tartei merele, perele si gutuile calite, si le acoperim cu benzi realizate din aluatul pastrat. 
Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, apoi o lasam sa se raceasca. 
Putem sa o tapetam cu zahar pudra (doar in momentul in care mancam), dar eu cred ca nu are nevoie de mai mult zahar. Va invit sa incercati aceasta tarta delicioasa si sa imi spuneti cum vi se pare.
Ma gasesti si pe  INSTAGRAM. Pagina mea de  Facebook este  aici. Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua. 


















