Tort cu crema mascarpone si oreo

31 octombrie 2017Diva in Bucatarie

Tort cu crema mascarpone si oreo. Pentru acest tort nu vom folosi prea mult zahar, caci avem un aport de dulce de la biscuiti si ciocolata.

Tort cu crema de mascarpone si oreo este deliciul pe care vi-l propun pentru rasfatul celor dragi. Decorul poate fi simplu, doar din acesti biscuiti pe care ii aranjam pe margine, dar putem sa ne jucam si sa realizam paianjeni sau orice altceva ne inspira in acel moment. Pe mine m-a inspirat fiul meu, care mi-a spus ca nu isi imagineaza un tort in aceasta perioada fara cativa paianjeni pe el. Si cum as fi putut sa-l dezamagesc? Chiar daca tortul cu crema mascarpone si oreo nu era pentru el, decorul l-am facut dupa indicatiile lui. Si asta i-a placut. 🙂 Acum nu-mi ramane decat sa sper ca o sa le placa si prietenilor pentru care l-am pregatit.

Tortul cu crema mascarpone si oreo se face usor, crema este delicioasa, dar pentru asta trebuie sa respectati ingredientele trecute mai jos. Fiecare din acestea are un rol bine determinat si ajuta la gustul final.

Ideea unui tort cu crema de mascarpone si Oreo mi-a venit stiind ca din acest tort vor manca doi copii ce s-au bucurat la un moment dat de reteta de trufe oreo. Combinatia Oreo, ciocolata si rom este una din cele mai reusite din ultima vreme, asa ca nu am ezitat sa o folosesc pentru ca mi-am dorit sa pregatesc un tort simplu si usor de facut, dar sa satisfaca si gusturile pretentioase.

Pentru acest tort nu vom folosi prea mult zahar, caci avem un aport de dulce de la biscuiti si ciocolata.

Cremele cu mascarpone si frisca sunt delicioase si usoare, fine si versatile, caci le putem usor transforma in creme cu ciocolata, fructe sau ca in cazul de fata: cu oreo.

Daca vreti idei pentru alte deserturi cu biscuiti Oreo, puteti vedea aici o multime de dulciuri pregatite cu acestia.

Mai jos va las o felie de tort pentru a vedea si sectiunea – am cerut voie sa il tai inainte sa il dau 🙂 )), asa ca trebuie sa le multumim prietenilor nostri ca nu s-au suparat ca le-am taiat tortul.

Iata cat de usor se face acest tort cu crema mascarpone si Oreo:

INGREDIENTE:

(Pentru un tort cu diametrul de 24 cm)

Pentru blat:

4 oua

200 g zahar

170 g faina

100 ml ulei

30 g cacao

1 lingurita praf de copt

100 g biscuiti oreo rupti in bucati mici

Pentru crema:

500 g mascarpone

100 g zahar pudra

1/4 lingurita scortisoara

300 ml smantana pentru frisca

1 ciocolata cu lapte

2 linguri lapte

1 lingurita rom alb

6 g gelatina

145 g biscuiti oreo macinati

Pentru sirop:

100 ml apa

2 linguri zahar

1 bat scortisoara

2 linguri rom alb

Pentru decor:

3 jumatati biscuiti oreo

100 g ciocolata topita

1 lingura fulgi de cocos

3-4 batoane ciocolata

PREPARARE:

Pentru blat mixam pentru inceput albusurile spuma tare, ca pentru bezea, adaugam galbenusurile si amestecam usor, de jos in sus, apoi uleiul si la final faina amestecata cu praf de copt, cacao si biscuitii oreo rupti in mana in bucatele mici.

Coacem tortul la 180°C pana trece testul cu scobitoarea (35-45 minute, in functie de puterea cuptorului), apoi il lasam cateva ore bune sa raceasca. Eventual peste noapte. Pregatim siropul fierband apa cu zahar si scortisoara, luam de pe foc si adaugam romul. Taiem blatul in trei felii, urmand sa le insiropam in momentul in care urmeaza sa asamblam tortul.

Pentru a pregati crema mixam smatana pentru frisca pana se intareste, dar nu foarte tare. Separat, in alt bol, amestecam mascarpone cu zahar, apoi adaugam frisca si amestecam pana la omogenizare.

Macinam biscuitii Oreo cat mai fin, apoi ii incorporam in crema. Adaugam in aceste moment romul si scortisoara si amestecam bine.

Topim ciocolata la microunde ajutandu-ne de 2 linguri de lapte. O adaugam in crema si amestecam. Ultimul ingrediente adaugat este gelatina. O punem intr-un bol, o hidratam, apoi o topim la baine-marie. Punem 2 linguri din crema peste gelatina, mai lasam la baine marie 1 minut, apoi punem gelatina cu crema peste crema de mascarpone cu Oreo si mixam bine. Umezim usor blaturile, punem crema, avand grija sa pastram si pentru a imbraca tortul, apoi il decoram dupa propria inspiratie.

Delicios!

Sper ca il veti incerca si voi si imi veti trimite o poza. Astept cu nerabdare sa o public.

Daca veti distribui reteta eu o va multumesc anticipat.

Multumesc Cristina Savu pentru poza si impresii!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna ziua,vreau sa va spun ca va apreciez foarte mult,am încercat multe din Rețetele Dvs., multe au intrat si rămas in repertoriul culinar al familiei mele,le pregătesc cu drag de fiecare data si ai mei le mănâncă cu mare pofta…
    De curând am facut acest tort pt aniversarea băiețelului meu de 6 ani si a fost foarte bun,îl recomand cu drag tuturor! Daca imi Spuneti cum sa fac v-as trimite si poza, va multumesc din inima pt toate Rețetele minunate si munca depusă ca le împărtășiți cu noi!

  2. Buna seara,
    Foarte frumos tortul! Am incercat si eu sa-l prepar, doar ca sunt incepatoare si cand am ajuns la finalul blatului am ramas cu zaharul “in plus”. Ulterior am presupus ca ar fi trebuit batut cu albusurile, dar nu ati mentionat explicit.
    Pentru cei incepatori ar fi fost util si acest pas.
    Am adaugat zaharul la final si nu a iesit prea bine… voi mai incerca
    Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *