fbpx

RETETE RECENTE

MANCARE DE PUI CU MARAR

May 26, 2017 | CATEGORIA

Mancare de pui cu marar. Simpla si usor de pregatit, aceasta mancare este in acelasi timp favorita pentru unii si mai putin apreciata de cei care nu iubesc mararul.

Gustul predominant al mararului nu ar trebui sa deranjeze, este perfect echilibrat de ceapa, pui si sucul de rosii, asa ca sper sa primeasca o sansa chiar si de la cei care nu au incercat-o. 🙂
Din pacate sunt foarta multe persoane care nu iubesc mararul. Parerea mea este ca au de pierdut.

Din pacate, nici sotul nu este mare amatot de mancare cu marar, dar nici macar cu marar vizibil in farfurie. La un moment dat nici fiul meu nu se arata incantat de prezenta mararului in farfurie, pana cand a ramas peste noapte la fina mea.

Aceasta le dadea copiilor chiftelute marinate in al carui sos era marar din belsug. Si, stiti cum sunt copiii. Se iau unii dupa altii, iar Harry a mancat cot la cot cu Carina si Patric fara sa faca nazuri ca in sos este marar.

De atunci mananca si acasa.

Mancarea de pui cu marar este nelipsita la noi in casa primavara sau la inceputul verii, cand adunam mararul proaspat din gradina. Face parte din mancarurile cu care am crescut.

Mai am si alte retete din copilarie apreciate de cei care imi urmaresc blogul: mancare de pui cu masline, mancare de limba cu masline, mancare de pastai cu suc de rosii, mancare de bame cu pui.

Ingredientele sunt simple, comune si usor de procurat. Nu este o mancare costisitoare.

Imi place gustul sosului in care arunc uneori bucatele de paine. Nu las nici macar o urma de sos in farfurie, tata de curata este cand termin de mancat.

Daca sunteti curiosi sa vedeti cum am pregatit aceasta mancare de pui cu marar va invit sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare:

INGREDIENTE:

6-8 ciocanele sau pulpe superioare de pui

3 cepe de marime medie tocate marunt

1 morcov mic ras fin

frunzele de la 2 cepe verzi tocate

frunzele de la 1 buc. usturoi verde tocate

4 maini marar curatat si tocat mare (cam 3-5 cm)

200 ml suc gros de rosii

350-450 ml apa

sare

piper

1 lingurita zahar

ulei pentru prajit

PREPARARE:

Punem ulei cam 1 deget inaltime in tigaia in care calim pulpele de pui. Le vom praji la foc mic, cu capac in primele 15-20 minute. Cand acestea sunt rumenite frumos pe toate partile, le vom scoate din tigaie, scurgem din ulei cam jumatate (il pastram separat pentru a completa daca avem nevoie). Calim ceapa si morcovul ras in tigaia in care am prajit puiul, adaugand 100 ml apa cand aceasta devine sticloasa. Punem capacul peste tigaie si mai lasam in jur de 5 minute la foc mic. Daca este nevoie de ulei, adaugam din cel pastrat.

Adaugam sucul de rosii, zahar, sare, piper, punem capacul si lasam in jurt de 3 minute. In acest timp pregatim mararul. Rupem crengutele mai lungi caci sunt inestetice, apoi tocam mararul mai mare, la o lungime de 3-5 cm.

Punem mararul si puiul, adaugam restul de apa, punem capacul si lasam in jur de 2 minute. Adaugam frunzele de ceapa verde si usturoi verde tocate, amestecam si mai lasam pe foc inca alte 5 minute.

Luam de pe foc si putem manca.

Pofta buna!

Daca va place reteta de mancare de pui cu marar si o pregatiti va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc anticipat. 🙂

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *