Festivalul gastronomic „pomana porcului”

27 februarie 2017Diva in Bucatarie

Festivalul gastronomic „pomana porcului”. Va las cateva poze ce vor arata mai bine decat voi putea descrie eu in cuvinte atmosfera si maiestria celor care au pregatit bunatati extraordinar de gustoase.

Sfarsitul iernii este marcat in judetul Covasna printr-un festival Internationa traditional gastronomic organizat la Balvanyos – Festivalul „Pomana Porcului”. Participantii au fost din Covansna dar si alte zone ale tarii (Constanta, Prahova, Salaj) sau din Ungaria.

Pot spune clar ca toti cei care au fost prezenti la acest eveniment au avut parte de o adevarata experienta gastronomica. Echipele participante la concurs au avut ocazia sa isi demonstreze calitatile preparand minim trei preparate din porcul proaspat taiat (dar, asa cum se va vedea in poze, nimeni nu a avut mai putin de 5 feluri). Prin astfel de evenimente se pastreaza si se promoveaza tradititiile specifice minoritatilor maghiare. Acest festival este organizat de 11 ani si a fost premiat anul trecut pentru „Promovarea traditiilor romanesti”in cadrul Targului de Turism al Romaniei, editia de toamana 2016.

Va las cateva poze ce vor arata mai bine decat voi putea descrie eu in cuvinte atmosfera si maiestria celor care au pregatit bunatati extraordinar de gustoase.

festivalul-pomana-porcului-1festivalul-pomana-porcului-2festivalul-pomana-porcului-3festivalul-pomana-porcului-4

festivalul-pomana-porcului-5festivalul-pomana-porcului-11

festivalul-pomana-porcului-6festivalul-pomana-porcului-7festivalul-pomana-porcului-8festivalul-pomana-porcului-12

festivalul-pomana-porcului-9festivalul-pomana-porcului-10

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *