Budinca de paste cu carne
Budinca de paste cu carne

Budinca de paste cu carne, reteta delicioasa
Acum 2 saptamani pregatisem prea mult sos ragu pentru o lasagna, asa ca l-am congelat.
Azi l-am folosit in aceasta budinca de paste.
A iesit ceva foarte bun, dovada fiind faptul ca s-a terminat imediat.
INGREDIENTE:
(pentru 3-4 persoane)
250-300 g paste tip penne
600 g sos ragu cu carne de pui si porc
100 g sos béchamel
2 oua
150 g mozzarella rasa
100 g parmezan ras
sare
piper proaspat macinat
1 lingura unt
2 linguri pesmet
Pentru topping – optional:
50 g mozzarella rasa
PREPARARE:
Daca nu avem sosul ragu gata pregatit, urmam indicatiile de aici.
In cazul in care avem deja in congelator pastrat un astfel de sos (sau 2 borcane sos Bolognese la borcan pentru cei care prefera sosurile din comert ), il decongelam si il incalzim. Pregatim si sosul béchamel dupa metoda de aici. Fierbem pastele, le scurgem, apoi le amestecam cu sosul de carne.
Adaugam sosul béchamel, cascavalul, sare, piper, parmezan si ouale batute. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Ungem un vas termorezistent cu unt, il tapetam cu pesmet, punem pastele in el si coacem in cuptorul preincalzit la 200°C in jur de 20 minute.
Scoatem din cuptor, mai presaram putina mozzarella si mancam.
Pofta buna!
Daca va place reteta ii puteti da un share, iar daca o pregatiti va astept pozele pe pagina de facebook sau la adresa office@divainbucatarie.ro