Budinca de paste cu carne

21 august 2016Diva in Bucatarie

Budinca de paste cu carne

Budinca de paste cu carne, reteta delicioasa

Acum 2 saptamani pregatisem prea mult sos ragu pentru o lasagna, asa ca l-am congelat.

Azi l-am folosit in aceasta budinca de paste.

A iesit ceva foarte bun, dovada fiind faptul ca s-a terminat imediat.

budinca-de-paste-cu-carne-detaliu

INGREDIENTE:

(pentru 3-4 persoane)

250-300 g paste tip penne

600 g sos ragu cu carne de pui si porc

100 g sos béchamel

2 oua

150 g mozzarella rasa

100 g parmezan ras

sare

piper proaspat macinat

1 lingura unt

2 linguri pesmet

Pentru topping – optional:

50 g mozzarella rasa

PREPARARE:

Daca nu avem sosul ragu gata pregatit, urmam indicatiile de aici. 

In cazul in care avem deja in congelator pastrat un astfel de sos (sau  2 borcane sos Bolognese la borcan pentru cei care prefera sosurile din comert ), il decongelam si il incalzim. Pregatim si sosul béchamel dupa metoda de aici. Fierbem pastele, le scurgem, apoi le amestecam cu sosul de carne.

budinca-de-paste-cu-carne-1budinca-de-paste-cu-carne-2

Adaugam sosul béchamel, cascavalul, sare, piper, parmezan si ouale batute. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

budinca-de-paste-cu-carne-3budinca-de-paste-cu-carne-4

Ungem un vas termorezistent cu unt, il tapetam cu pesmet, punem pastele in el si coacem in cuptorul preincalzit la 200°C in jur de 20 minute.

budinca-de-paste-cu-carne-5

Scoatem din cuptor, mai presaram putina mozzarella si mancam.

Pofta buna!

Daca va place reteta ii puteti da un share, iar daca o pregatiti va astept pozele pe pagina de facebook sau la adresa office@divainbucatarie.ro

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *