Desert la pahar cu banane si migdale
Desert la pahar cu banane

Desert la pahar cu banane si migdale, cu aroma si gust deosebit, pregatit in maxim 15 minute, va fi rasfatul dulce pentru cei dragi. Pregatit cu ingrediente la indemana oricui, il veti adora si cred ca il veti repeta de cate ori veti avea ocazia.
Va prezint reteta si in varianta video, realizata pentru Dr. Oetker Romania:
INGREDIENTE:
Pentru baza de biscuiti:
75 g biscuiti digestivi
25 g fulgi de migdale
30 g unt
4-5 picaturi esenta naturala de migdala marocana
Pentru crema
1 banana medie-mare
250 g mascarpone
50 g zahar pudra
100 g frisca lichida
Pentru decor:
30-40 g fulgi migdale
PREPARARE:
Maruntim biscuitii cu fulgii de migdale. Topim untul,il turnam peste acestia, apoi adaugam esenta naturala de migdala marocana. Amestecam pana se omogenizeaza, apoi impartim compozitia in 4 pahare.
Zdrobim banana cu furculita, apoi o amestecam cu mascarpone si zahar pudra.
Mixam frisca lichida pana se intareste putin, apoi o punem peste crema din banana si mascarpone si amestecam usor, cu o spatula sau un mixer la viteza mica.
Punem crema peste biscuitii cu migdale, apoi decoram cu fulgii de migdale rumeniti usor intr-o tigaie incinsa pe foc.
Lasam desertul la rece, apoi putem manca.
Pofta buna!
Daca va place reteta puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Este grozav! Eu am pus 50 de grame de zahăr pudră, m-am inspirat din rețeta asemănătoare, cu afine. Cam atât trebuie, nu? Mulțumesc pt rețetă! 🙂
DA! Cred ca ar trebui sa iti acord un mare bonus! 😉