Tort de post cu ciocolata si rom

8 aprilie 2016Diva in Bucatarie

Tort de ciocolata. Reteta de post tort de ciocolata cu nuca si rom. Tort de post cu ciocolata

tort-de-post cu-ciocolata,-nuca-si-rom-felie

Tort de post cu ciocolata si rom

Tort de ciocolata cu nuca si rom – Reteta de post simpla si aromata

Un tort de ciocolata bine facut nu are nevoie de oua, lapte sau unt ca sa fie delicios. Aceasta reteta de tort de ciocolata cu nuca si rom – de post este ideala atunci cand vrei un desert bogat, cu arome intense, dar compatibil cu alimentatia vegana sau perioadele de post.

Blatul iese pufos si usor umed datorita combinatiei dintre apa minerala, cacao si ulei, iar crema de ciocolata vegetala cu nuca si rom transforma desertul intr-o adevarata surpriza. Glazura lucioasa ii da un aspect profesionist, perfect pentru aniversari si ocazii speciale.

Este o reteta de post simpla, accesibila si de mare efect — un tort care poate concura oricand cu un desert clasic.

Tort de post cremos, aromat si spectaculos

Acest tort de ciocolata cu nuca si rom de post este ideal pentru persoanele care vor un desert gustos, dar fara ingrediente de origine animala. Are un blat pufos, o crema catifelata si o glazura cu aspect profesional.

Este potrivit pentru:

  • perioadele de post
  • alimentatia vegana
  • aniversari si sarbatori
  • ocazii speciale in familie

Mai multe retete de desert de post gasesti aici.

Ingrediente:

Pentru blat:

(24-26 cm)

  • 500 g faina
  • 40 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 350 g zahar
  • 2 plicuri zahar cu aroma de rom
  • 500 ml apa minerala
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 1 lingurita esenta rom

Pentru crema:

  • 150 g ciocolata neagra bio min. 50% cacao – cu lapte vegetal
  • 100 g ciocolata minim 70% cacao – cu lapte vegetal
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt de cocos
  • 250 ml crema de cocos sau  frisca vegetala
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingurita esenta rom

Pentru sirop:

  • 100 ml apa
  • 1 lingura rom – alcool
  • 2 linguri zahar

Pentru decor:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte migdale
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare tort de post cu ciocolata si rom

Prepararea blatului pufos de post

Intr-un bol incapator se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si zaharul vanilat.
Apa minerala, uleiul si esenta de rom se combina intr-un alt vas, apoi se toarna peste ingredientele uscate.

tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-1tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-2

Amestecul trebuie omogenizat usor, pentru ca blatul sa ramana aerat.

tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-3tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-4

Se coace intr-o forma rotunda pana trece testul scobitorii. Dupa racire, blatul se taie in trei foi egale.

tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-5tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-6

Crema de ciocolata de post cu nuca si rom

Ciocolata vegetala se topeste impreuna cu cea neagra la bain-marie.
Crema vegetala se bate pana devine ferma, se adauga untul de cocos, ciocolata topita si nuca macinata. Pentru o aroma intensa se foloseste rom sau esenta de rom.
Aceasta crema este fina, densa si perfecta pentru a umple torturile de post.
tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-7tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-8

Asamblarea tortului

Se fierbe rapid siropul: apa, zahar si rom.
Fiecare foaie de blat se insiropeaza usor si se unge cu crema de ciocolata. Tortul se imbraca in crema sau se niveleaza pentru a aplica glazura.

tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-9tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-10

Glazura lucioasa de ciocolata

Ciocolata se topeste cu laptele vegetal si ulei, obtinandu-se o glazura neteda si stralucitoare.
Se toarna pe tort, se lasa sa curga natural pe margini si se presara nuca tocata pentru un decor elegant.

tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post_

Un tort delicios, cu ingrediente simple si aroma intensa de rom si ciocolata.
Pofta buna!

Multumesc,  draga mea Ioana pentru poza si feedback!

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de Youtube, Iti las mai jos retetqa tortului Sacher, in varianta de post.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna ziua! In poze arata minunat, am facut blatul punctual, cu gramaj…tot. Nu mi-a iesit, este in mijloc precum cauciucul. Sa fie din cauza uleiului? Sau trebuie stins intai praful de copt? Nu-mi dau seama, dar poate imi dati un pont. Va multumesc

  2. Bună seara,îmi puteți spune care frișcă este vegetală,adică fără proteine din lapte??? Mulțumesc.

  3. Am terminat tortul pentru bunica mea care astazi împlineste 90 de ani. Deabia astept sa-l gust. Mulțumesc pentru reteta.

  4. Din pacate frisca Meggle poate contine urme de lapte si nu este recomandata in cazul alergiei la proteina laptelui.Va rog sa va informati temeinic inainte deoarece sunt copii alergici care pot face soc de la o simpla urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *