Muffins cu salam picant si cascaval
Muffins cu salam picant si cascaval
Muffins cu salam picant si cascaval, plus cateva rosii uscate in ulei si frunze de busuioc, fac deliciul oricarei petreceri pentru copii, dar va asigur ca vor fi apreciate si de adulti.
Se pregatesc foarte usor si rapid.
Ingredientele folosite sunt simple si la indemana oricui.
Retetele de muffins sarate sunt extrem de savuroase, perfecte la micul dejun sau pe post de gustare.
Alte retete de muffins sarate:
Reteta face parte din campania CrisTim pentru salamul sasesc.
Daca sasul Jurgen, meticulos din fire, ar fi invitat la petrecerea mea, cu siguranta ar trebui sa potrivesc condimentele asa cum ar face-o si el. Va amintiti de Jurgen, cel care a primit votul meu de incredere? Doar el stie cu ce merge mai bine piperul verde, cata sare sau usturoi ar trebui puse pentru un gust deosebit. Mi-l imaginez deja cum isi intinde mustatile lungi si analizeaza muffins-urile cu salam picant de la Cris-Tim, asa ca trebuie impresionat prin combinatia unor ingrediente deosebite.
Si pentru ca lui i-au placut, va arat si voua cat de usor se pregatesc:
INGREDIENTE:
(pentru 10 buc.)
130 g salam picant – (salam picant de la Cris Tim)
100 g cascaval ras
40 g parmezan ras fin
30 g rosii uscate in ulei
2 oua mici
200 ml lapte
40 g unt
20 ml vin alb
250 g faina
1 plic praf de copt
1 praf de sare
piper proaspat macinat
10 frunze busuioc
PREPARARE:
Pregatim ingredientele astfel incat atunci cand in momentul in care incepem sa gatim totul sa se desfasoare rapid si foarte usor.
Intr-un vas mixam foarte bine ouale, apoi adaugam laptele, vinul si untul topit si racit.
Separat, amestecam cascavalul ras mai mare cu parmezanul ras foarte fin, faina si praful de copt.
Incorporam treptat faina cu branzeturi in compozitia cu oua, lapte si vin.
Adaugam apoi frunzele de busuioc tocate, piper proaspat macinat si un praf de sare.
Taiem salamul in cuburi de marime medie, iar rosiile in cuburi mici.
Le punem si pe acestea in aluat si amestecam bine, dar avem grija sa pastram cateva cubulete de salam picant pentru decorul final.
Punem aluatul in formele de muffins tapetate cu hartii de copt, umpland doar 3/4 din ele, apoi presaram cubuletele de muffins pastrate.
Coacere
Coacem muffins cu salam picant si cascaval in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25 minute sau pana trec testul cu scobitoarea.
Le lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem manca.
Pofta buna!
Excelente au fost!! Mie mi au ieșit 12 🙂
Super!
Arata foarte bine. Daca n-ar fi asa de tarziu cred ca acum as da atacul in bucatarie si mi-as face o portie.
Niciodata nu este prea tarziu! 😉 🙂 ))