Gratin de ficatei de pui cu broccoli
Gratin de ficatei

Gratin de ficatei de pui cu broccoli, reteta delicioasa si usor de facut
Gratin de ficatei de pui cu broccoli este o reteta foarte simpla si gustoasa, usor de preparat, cu ingrediente la indemana oricui.
Despre broccoli toata lumea stie cat de santos este, dar mai putin stiu ca ficateii de pui, desi sunt alimente ieftine, au o multime de beneficii pentru organism. Acestia contin fier si au putine calorii, este bogat in vitamine, minerale, proteine si fibre.
Pentru a pregati ficatei de pui gustosi trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi.
- 1. In primul rand veti observa ca lasa sange in timpul gatirii. pentru ca acest lucru sa fie minimalizat ii puteti tine in lapte sau in apa rece cateva ore (dar aveti grija sa schimbati lichidul de cateva ori in acest interval de timp).
- 2. Al doilea sfat, dar si cel mai important, este sa nu puneti sare pe ficatei inainte sau in timpul gatirii, caci se vor usca.
Reteta de ficatei de pui gatiti la cuptor alaturi de broccoli si cascaval ce se va topi si le acoperi este atat de buna incat o veti repeta de cate ori veti avea ocazia. Imi place foarte mult aceasta combinatie atat pentru contrastul de gusturi si texturi, cat si pentru culorea pe care o are reteta finala.
Alte retete cu ficatei de pui gasiti daca apasati aici.
Reteta de gratin de ficatei de pui cu broccoli poate fi pregatita atat pentru pranz cat si pentru cina. Este o reteta potrivita pentru toata familia.
Eu am folosit pentru gratinare cascaval, dar puteti folosi si mozzarella, cheddar sau alt tip de branza care se topeste.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru gratin de ficatei de pui cu broccoli.
Ingrediente:
600 g ficatei pui
1 ceapa mare
2 catei usturoi pisati
ulei pentru prajit
150 ml apa
2 linguri cognac (eu am folosit Hennessy)
300 g broccoli
100 g cascaval taiat cubulete (sau mozzarella)
3-4 linguri rase cascaval (mozzarella)
sare
piper
1 lingura unt
2-3 linguri pesmet
Mod de preparare gratin de ficatei de pui cu broccoli
Am descacut broccoli in buchete mici/medii si le-am pus la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au gatit timp de 3 minute, le-am scurs si le-am pus intr-un bol cu apa foarte rece pentru a opri gatirea. Le-am lasat cateva secunde, cam 10-20, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca .
Am calit o ceapa tocata marunt pana a devenit moale si sticloasa.
Separat am calit ficateii de pui timp de cateva minute pe ambele parti, apoi i-am mutam peste ceapa si am continuat continuam sa sotez inca 2 minute.
Am adaugat apa, doi catei de usturoi pisati si am lasat ficateii la foc mic-mediu pana cand apa s-a evaporat. In acest moment am oprit focul.
Am stropit ficateii sotati cu ceapa cu doua linguri coniac (puteti folosi si un rom bun). Nu va faceti griji pentru ca folositi alcool.
Ramane doar aroma, caci alcoolul se va evapora. Daca nu aveti alcool in casa puteti trece peste aceasta etapa.
Coacere
Am tapetat un vas termorezistent cu unt si pesmet, apoi am aranhjat buchetelele de broccoli si ficateii cu ceapa in vas.
Am aranjat cubulete de cascaval intre acestea si am acoperit vasul cu o folie de aluminie (puteti folosi un capac etans) si am copt gratinul de ficatei cu broccoli pentru 25-30 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
Dupa acest interval am descoperit vasul, am asezonat cu sare, piper si am presarat cascavalul ras.
Am pus vasul inapoi in cuptor pentru 5 minute (sau pana se topeste branza rasa).
Aceasta reteta de gratin de ficatei cu broccoli este tare buna! Am mancat imediat, cat timp branza era topita si se intindea frumos.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.