Dovleac gratinat cu roquefort si nuci
Dovleac gratinat cu roquefort
Dovleac gratinat cu branza Roquefort si nuci, asortat la culorile toamnei, se transforma in placerea unei cine lejere, usor de pregatit si foarte gustoasa.
INGREDIENTE:
600 g dovleac taiat cuburi de marime potrivita
2 linguri ulei masline
3 oua
sare
piper
un praf nucsoara
parmezan ras
2 catei usturoi
100 g branza roquefort
25 g nuci
1 lingurita unt
2 linguri pesmet
PREPARARE:
Calim in ulei timp de aproximativ 3 minute dovleacul taiat cuburi.
Intr-un castron batem ouale cu sare si piper, adaugam parmezanul si usturoiul pisat.
Punem ouale peste dovleac si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam in tava tapetata cu unt si pesmet, adaugam branza roquefort si nucile rupte in bucatele.
Acoperim cu o folie de staniol si lasam pentru 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi scoatem folia si mai lasam 10 minute.
Mancam imediat.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube
Wow, ce surprinzător a fost! Eram cam sceptica, nu mă așteptam să fie atât de bun! Nu pot decat sa multumesc pt această rețetă!
🙂 si eu iti multumesc!!!