Supa crema de rosii la crok pot
Supa crema de rosii la crok pot

Supa crema de rosii la crok pot, delicioasa, sanatoasa si usor de facut
Supa crema de rosii cu ravioli si parmezan, probabil ultima reteta cu rosii proaspete din gradina mea, reteta cu care imi iau ramas bun de la vara. 🙂
Gatita incet (slow -cook) pastram dulceata rosiilor, iar parmezanul si pastele o transforma intr-o supa satioasa. Fiul meu nu este fan supe de rosii, insa gustul de branzeturi si pastele l-au facut sa termine tot bolul si sa nu refuze mancarea.
Mai multe retete de supa cu rosii:
INGREDIENTE:
1 kg pulpa de rosii proaspete (decojite, curatate de seminte si cotoare)
un l supa legume
o ceapa mare
2 morcovi mici (100 g) rasi
2 frunze dafin
sare
piper
75 g crema de branza (Almette sau Philadelhia)
2 linguri parmezan ras + parmezan ras pentru servit
150 g ravioli/tortellini cu branza
cateva frunze busuioc pentru servit
Cum se face supa crema de rosii la crok pot:
Punem in vasul ceramic supa de legume, morcovii rasi si ceapa tocata. Decojim rosiile, le taiem si indepartam semintele (cat se poate) si cotoarele. Le punem in vasul ceramic al crock pot-ului, adaugam 2 frunze de dafin si punem capacul. Pornim aparatul sa gateasca pe temperatura high pentru 3 ore. Cu 10 minute inainte sa oprim aparatul radem parmezanul si punem pastele la fiert in apa cu sare.
Dupa acest interval pasam supa cu rosii, avand grija sa eliminam frunzele de dafin in prealabil. Adaugam sare, piper si crema de branza si continuam sa pasam. Presaram parmezanul ras, adaugam pastele fierte si scurse si supa este gata.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube.