Penne cu zucchini si ciuperci la cuptor
Penne cu zucchini
Penne cu zucchini si ciuperci in sos cremos la cuptor, perfecte atat pentru pranz cat si pentru cina.
Ingrediente:
300 g penne
250 g zucchini
250 g ciuperci
150-170 g mozzarella
1 lingura unt
1 lingura cu varf faina
300 ml lapte
sare
piper
nucsoara
1 lingura ulei
2 linguri pesmet
Mod de preparare penne cu zucchini si ciuperci la cuptor:
Pregatim sosul bechamel asa cum am aratat aici , adaugand la final 150-170 g mozzarella rasa. Punem pastele la fiert in apa cu sare. Calim ciupercile, apoi le scoatem din tigaie. Separat calim o ceapa, apoi adaugam zucchini si continuam sa calim 2 minute, amestecand din cand in cand.
Punem ciupercile inapoi in tigaie si le mai calim 1 minut, avand grija sa asezonam cu sare si piper. Scurgem pastele si le clatim cu apa rece.
Tapetam un vas termorezistent cu ulei si pesmet. Punem un strat de paste, acoperim cu jumatate din sosul bechamel, apoi legumele calite, presaram putina nucsoara
Punem restul de paste si sos béchamel si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pana se rumeneste usor (20-30 minute)
Pofta buna!
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Buna ziua! Ati omis modul de preparare? Cat unt si cata faina? Multumesc!
Multumesc pentru atentionare! Am publicat din greseala ciorna, nu reteta finala. 🙂